Ali komisija, ki odloča o podaljšanju porodniške kdaj vidi otroka?
Zivjo,
ali komisije na katerikoli stopnji kdaj povabijo otroka na pregled, ali delujejo in odločajo izključno na podlagi papirjev – izvidov???? A si ne bi najboljše slike ustvarili, če bi videli otroka? Jaz bi ga zelo rada pripeljala pokazat – vsi izvidi so kao skoraj dobri, otrok pa tak revček, da ga je hudo pogledat….
Jaz sem ravno prejšnji teden dobila odločbo o podaljšanju porodniške in to samo na podlagi izvidov in ostale zdravniške dokumentacije.
Je pa res, da naša čebelca izgleda na ven čisto zdrava, celo nadpovprečna po kilaži in centimetrih. Se pa na žalost nekaj dogaja v njej- kaj točno še sedaj ne vemo- postavljena diagnoza še vedno ni ne potrjena ne ovržena.
Sem pa slišala govorice, da niti ne preberejo teh papirjev in se odločijo kar na podlagi količine odanih papirjev-izvidov.
Jaz sem dobila 2x odbito iz komisije in ker bi morala čez 8 dni že v službo (konec porodniške), sem klicala na pediatrično v Lj. in prosila, če bi pohiteli z mojo pritožbo so mi odgovorili, da so sedaj dopusti (avgust) in naj počakam do septembra. Razložila sem jim za kaj gre, pa mi je dr. Kopač omogočil , da sem še isti dan pripeljala malo pokazat in bili sva še brez dokumentacije, in podaljšal porodniško.
Če boš imela probleme in meniš da si opravičena se pritoži in podaj svoje mnenje (tudi da pripelješ malčka pokazat).
Lp.