Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Davčna pozabila prijaviti dohodek!?

Davčna pozabila prijaviti dohodek!?

Iz davčne sem dobil napoved, kjer so mi nesposobneži spregledali za več kot petino dohodka?!
A jim pošljem kar tako nazaj al moram dopisat še manjko?
Sej nisem jaz kriv če so mi tako napisali, lahko se izgovorim, da nisem dobil nobenega obvestila domov o mojem “ektra dohodku”..ali big brother pač vse ve?!

Oni vpišejo podatke, ki jih dobijo. Ti si pa dolžen to pregledat, popravit in dopolnit.
Lahko se narediš francoza, vendar se kazni ne boš izognil.

Vse kar lahko narediš je, da se jeziš na tistega, ki tvojih dohodkov ni v celoti prijavil v določenem roku.

Lahko rečem, da tudi jaz nisem dobil obvestila domov…

Ti si pa dolžen vedet kaj si zaslužil in te noben ni dolžen obveščat o tvojem dohodku.

Žal.

dolžan si dati prave podatke

konec koncev razpolagaš z vsemi plačilnimi listami in drugimi izpiski o prilivih in se ne moreš izgovarjati na to, da nisi vedel, da si dobil kaj nakazano.

Jaz sem iz majhne UE oziroma davčne izpostave in so doslej vedno našli vse napake in napakice (včasih so bile narejene z moje strani, vendar nehote, tudi v mojo škodo, pa so me na to opozorili).
Vsekakor pa gredo očitno stvari še enkrat preverjat – za predlani so naknadno ugotovili kar nekaj napak.
A niso izplačevalci dolžni pošiljati obvestil zavezancem? Da ne boš koga po nedolžnem kam potlačil.

Izplačevalec mora po zakonu poslati na DURS obvestilo o izplačanih dohodkih, prav tako jih mora po zakonu poslati prejemniku plačila.

To ne bo držalo čisto povsem:-)

Tudi če ne dobiš obvestila od tistega, ki ti je nekaj izplačal si dolžen ta dohodek prijavit. V dohodke pa tudi ne gredo samo plače ampak še marsikaj.

Seveda bo držalo,verjemi, sem iz tega “foha”, da so izplačevalci dolžni to naredit(poslati enemu in drugemu) …če pa ne, pa je to seveda drug problem in sankcije sledijo.
Res pa je, da tudi če ne dobiš izpisa, moraš svoje dohodke sam vpisati.

No pa sva prišle skupaj. Tudi če ne dobiš izpisa si dohodek dolžen vpisat. To je namreč vprašanje Batkota.

Kdo bo kasneje kaznovan in kdo ne je druga tema in za tistega, ki ne izpolni pravilno vloge niti ni pomembno.

Še vedno se lahko izkaže, da so obvestilo dobili in je samo pri pripravi tvojega obrazca prišlo do pomote. Jaz se ne bi igrala in bi prijavila vse po reglcih. Ti pa kakor veš.

Mož je zaposlen v svojem d.o.o. in mu niso upoštevali dohodkov za 4 mesece (ne zaporednih). Je šel na davčno in zahteval kartico. Izkazalo se je, da niso imeli poknjiženih vseh REK obrazcev za preteklo leto, nakazila pa so knjižili kot preplačila. Vse obrazce je pošiljal na enak način in so jih očitno nekam založili. Tudi davčna je zmotljiva.

Vsak posameznik je dolžal sam preveriti podatke na obrazcih in jih popravit, pa če so javljeni davčni ali pa ne.

New Report

Close