Za otroke brez mamice iz oddaje Preverjeno
Ker vem, da ste tule same dobre duše vas naporšam, če se organiziramo in prispevamo nekaj denarja ali materialnih dobrin za te tri otroke. Sama z organizacijo tovrstnih akciji nimam izkušenj, sem pa pripravljena pomagat.
Za tiste, ki niste gledale je situacija je sledeča:
Mamica trem otrokom 9,12 in 14 let je umrla v avgustu, biološki očetje se za njih ne zmenijo tako da živijo pri babici in dedku, ki jih prežiljata z malimi penzijami. Za povrhu je babica še zbolela in je trenutno v bolnici. Ker njihov status še ni urejen, ne prejemajo nobenih otroških dodatkov in nobenih drugih socialnih pomoči. Živijo v malem stanovanju, spijo na neustreznih ležiščih, dedek se zelo bori za njihov dobrobit. Verjamem, da bodo hvaležni vsake pomoči.
Torej dobre duše, ste za to, da jim pomagamo? Vsak po svojih močeh.
Zahavaljujem se vam za sodelovanjem.
LPT
Predlagam, da se napiše predlog ga. Arko, ki bi lahko bila povezava s to družino. Lahko se odpre TRR ali pa zberejo stvari na določenem mestu in se jih potem prinese k tej družini!
Naslov je : [email protected]
Žal, oddaje nisem spremljala!
Morebiti bi se tudi Primož vključil v to akcijo!
LP
Saj pravim izkušenj nimam sem pa pripravljena pomagat. Po moje bi morali odpreti nek račun (kako?) za nakazovanje denarja. Tule na forumu bi pa prispevali materialne dobrine in pisali spisek, da se zadeve nebi preveč duplirale. Nato bi bilo potrebno poskrbeti za nek prevoz stvari do družine(ima kod veze s kakšnim avtoprevoznikom?).
Mi smo pripravljeni tudi prispevati Radio s cd pleyerjem, nekaj cd-jev, skoraj nove rolerje št. 37, pa še kakšno denarni prispevek.
LPT
Ojla!
Posredovala sem željo o pomoči tem ubogim otrokom ga. Arko v upanju, da bo pomagala pri organizaciji te akcije. Čim dobim odgovor, vam ga posredujem v upanju, da bodo na POP TV pripravljeni sodelovati! Lahko se pa obrne še na Karitas, RK in druge dobrodelne organizacije in sklade!
LP
Punce, dobro jutro!!
Vesela sem, da ste pripravljene pomagati tem bogim otročkom!
Slučajno mi je o družini veliko poznanega, saj moja sestrična ( Tiina botrica ), hodi vsak teden k njim, konkretnejek Tjaši ( najstarejši od treh otrok.)
Študira socialno delo in enkrat ne teden obišče Tjašo, da ji malo pomaga, se z njo malo pogovori,…skratka bolj za druženje, da otrok ni tako sam.
Otroci so po zelo težki bolezni letos avgusta res izgubili mamico, ki pa je bila že zelo dolgo hudo bolna, zadnji čas je preživela v bolnici, bila je v komi.
Smrt je bila zanjo skoraj sigurno rešitev.
Otroci so stari 14-Tjaša, 12-Maša, in 9 let Žan. Vsi imajo istega očeta, trenutno pa živijo pri babici in dedku. Same ste videle v kakšnih razmerah!!
Babica je popolnoma slepa in je trenutno v bolnici, dedek s pomočjo otrok skrbi za njih po svoje kot najbolje zna.Vse dodatke so jim od smrti mame zamrznili tako, da je vse na dedkovih ramenih…
Oče se trenutno poteguje za socialno stanovanje ( ki ga je imela mama otrok ) in otroci imajo občasno stike z njim….
Otroci so skromni in veseli prav vsake stvari, ki jo dobijo.
Njihove želje so majhne, a so zato toliko bolj veseli res čisto vsake malenkosti.
Lani so preko neke akcije tako dobili računalnik in veselje je bilo res neizmerno, sploh za najstarejšo, saj ga ona zaenkrat najbolj rabi.
Tako! Na kratkp kar vem o njih jaz!
V denarne zadeve se ne bi spuščala, vam pa lahko veliko pomagam pri vsem tem kar želite podariti. Zagotavljam vam, da bodo stvari prišle v prave roke in da jih bodo otroci res zelo veseli.
Za denar pa se vseeno obrnite na POP ali kakšno drugo inštitucijo.
Če vas je kaj takoih, če ste zainteresirane, se javite. Jaz bom stopila v stik z Andrejo in tako lahko otroci že ta teden dobijo nekaj “novih” stvari!!
Pa lep dan, ki bo sigurno še lepši, če bomo naredili zraven še tako dobro delo in pomagali tem sončkom!!
Pozdravčke!
Vallery!
O, lepo Vallery, da lahko pomagaš! Za tiste, ki smo bolj oddaljene ali pa nimamo primernih stvari za darovati, bi pa kakšen TRR prav prišel!
Pa tudi nekakšen seznam potrebnih in zaželjenih stvari, ki bi jih otroci potrebovali, bi morebiti ti priskrbela, Vallery! Kaj paraviš?
Super Vallery. Verjetno boš ti res najbolje vedela, kaj bi otroci rabili. Jaz sem v oddaji samo zasledila, da nujno potrebujejo tri , lahko pa tudi štiri raztegljive kavče zaradi prostorske stiske. Enega je že ponudila mat3ja. Torej še dva ali tri.
Njihove skromne želje so: radio, cd-ji, računalnik, walkmen, pisalna miza.
Mi prispevamo en radio cd, nekaj cd.jev, rolerje, nekaj denarja, kakšen kos obleke za deklici(če bi želeli)…moram še malo razmislit, če je še kaj.
LPT
Ola!
Punce,kurja polt me obliva!
Ja, dan je takoj lepši če lahko pomagamo.
Že zgoraj sem napisala, da bo Andreja govorila pop. s Tjašo, jutri pa še z dedkom in potem vam seveda poročam!
Zlate ste in tudi meni ste res polepšale dan!
Naj vam sije sonček in saj veste….Vse dobro se 1000 X povrne! ;)))
Vallery!
Oddaje nisem gledala, me je pa stisnilo ob branju. Seveda bi rada pomagala.
Denarno ne morem pomagati, ker finančno že podpiramo eno družino.
Zanima pa me, če so dobrodošla oblačila, predvsem za najstarejšo deklico. Ne vem, kako izgleda deklica (višina, teža…), vendar imam jaz precej svojih oblačil, malo ali skoraj nič nošenih. Številke so bolj majhne, ker sem sama drobna. Ene so boljših znamk, druge niti ne. Vsa pa so po izgledu skoraj kot nova. Oprana in zlikana počivajo v škatlah.
Torej, če lahko z njimi vsaj malo pomagam, bom zelo vesela.