začaran krog-kako do službe?
Izkušenj nimam,do zdaj sem delala pomožna dela,oz.kaj je prišlo.Tako da nimam izkušenj.Moj poklic je zdr. tehnik.V našem kraju je nemogoče dobit službo za ta poklic.Na Zavodu sem leta,pa nič uspeha.Pišem prošnje,hodim na kak razgovor,pa nič.Ker nimam veze,pač ni nič.Zdaj pa moram nekje delat,nebom imela del.dobe,ničesar.Rada bi neko varnost,službo.Ne delo,takšno občasno.Za prodajalko ne moram,ker nimam te izobrazbe.Skratka,ne moram kandidirat za nobeno drugo del.mesto,kot zdr.tehnik.Zdaj pa nevem kaj naj,ali naj se prekvalificiram-rada bi šla v farmacijo,ali naj naredim tečaj za prodajalko,saj nevem,če se mi zdi da za noben poklic ni službe če nimaš veze.Prosim svetujte mi kaj naj storim.Imam 2 otroka,živimo v najem,mož ima redno službo.Mene žre,češ kaj mislim,kak bom živela ko bom stara,pa da bom otrokom na breme….Ne zdržim več.Prosim svetujte mi!
sicer ne vem za druga področja, pri nas tuš išče prodajalke, samo tam niso prav prijetni pogoji, morda je za skrajno silo, dokler ne najdeš kaj boljšega
ne vem sicer, kako gre to, vendar je bila moja prijateljica zaposlena v trgovini, pa ni trgovka po izobrazbi, ampak ekonomski tehnik
ena znanka, ki je tudi zdravstveni tehnik in išče (boljšo) službo, dobi kar nekaj možnih mest, samo ne boljše, dobi jih pa
zdaj, če te pa dejansko vzamejo, je pa sploh drug hudič
Utrujena, če imaš možnost (in seveda energijo), naredi kak tečaj (prijateljica je naredila tečaj za masažo in takoj dobila službo – samo to imaš potem urnik podobno kot v gostinstvu)
mogoče greš kot pripravnica in nato pa zares
ni lahko, to nihče ne pravi, sploh pa ni lahko dobiti ene solidne, kaj šele dobre službe
Najprej se odloci, kaj bi sploh rada delala. Bi delala kot zdravstveni tehnik ali kot prodajalka ali kot farmacevt ali mogoce kaj cetrtega.
Ko se bos odlocila, kaj zelis v zivljenju poceti, bos tudi lazje prisla do sluzbe.
A v kak drug kraj se pa ne bi vozila v sluzbo?