Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj menite?

Kaj menite?

Hčerka je bila na obisku pri sošolki (stari sta 10 let), s katero se dobro razumrta. Ko je prišla domov, pa je povedala, da je bila tokrat njena mamica huda nanjo. S sošolko sta se igrali in hčerka je sošolki pomagala obleči eno ozko obleko. Mamica pa je rekla, naj pusti, da se sošolka obleče sama in hkrati svojo hčerko nadrla, da je bila včasih bolj samostojna. Moji hčerki je naredila dolgo pridigo, da doma lahko tako dela, tam pa ne bo!

Hčerko sem doma vprašala, če je sošolko motilo, ker ji je pomagala, pa je rekla, da ne. Povedala je tudi, da je sošolki tudi pokazala, kako se ena stvar naredi, pa ji je mamica rekla, da naj zdaj neha, da njena hčerka zdaj že zna in da bo nadaljevala sama.

Bila sem kar šokirana, saj nisem nikoli opazila, da bi bila moja hčerka v odnosu do drugih preveč vsiljiva. Ima veliko prijateljic, v šoli jo imajo zelo radi. Pozneje sem to mamico po telefonu vprašala, kaj je bilo. Rekla je, da bi bilo prav, da moja hčerka njeno najprej vpraša, če ji lahko pomaga. In da je njena hčerka zelo nesamostojna in jo potem drugi vodijo. Strinjam se, da bi morda morala moja hčerka večkrat kaj vprašati, vendar mislim, da bi se morala ta mamica ob takih situacijah najprej na samem pogovoriti s svojo hčerko in jo vprašati, če jo tako vedenje moti in se pomeniti z njo, kako bi se naslednjič postavila zase.
Glede na to, da moja hčerka ni tepla njene, menim, da je bilo vmešavanje te mamice neumestno, sploh pri 10 letnih dekletih. Če že, potem bi lahko diskretno na samem opozorila mojo hčerko, ne pa, da jo takole nadira.

Kaj menite o tem in ali bi se ve vmešale, če vam vedenje nekoga do vašega 10 letnega otroka ne bi bilo všeč?

Jaz se čisto strinjam s teboj, da ravnanje tiste mamice ni na mestu in da bi se morala s tvojo hčerko mirno pogovoriti in ji povedati, zakaj jo moti, da poamga njeni hčerki.

Sama pa bi predvsem dala vedit hčerki, da ni naredila nič narobe in da je bila reakcija te mamice čisto pretirana in da druga punčka ni nič kriva, da ne bo imela hčerka slabega občutka tako glede sebe kot glede druge punčke.

LP

Očitno je mama te deklice prepričana, da je njena hči preveč vodljiva in da se pusti voditi od drugih. Gotovo ni šlo samo za ta dogodek, pač pa je ta dogodek bil po vsej verjetnosti samo pika na i. Mogoče jo druga dekleta prepričajo v vsako neumnost, mogoče slepo uboga in posluša svoje vrstnice in ne razmišlja s svojo glavo, mogoče se ji zdi sveto vse, kar druga dekleta rečejo, mogoče sprejema druga mnenja in dejanja tudi če ji niso všeč ipd. Mati pa bi želela, da bi bila hčerka bolj samostojna in bi se znala zoperstaviti tistemu, kar ji ni všeč.

Ne vem, ugibam glede na tvoj post. Ampak mislim, da imam vsaj večinoma prav. Mati bi želela odločno in samostojno hčerko, vse pa kaže, da je njena hči labilna in zapada pod druge vplive. S tem se težko sprijazni, zato je vzkipela, kar pa seveda ni bilo prav.

Ne ščitim in zagovarjam te mamice, samo pomagala bi rada, da bi jo lažje razumela.

Xxy, mislim, da imaš prav. Ta deklica je res bolj tiha, mirna, pasivna in občutljiva in reakcija mislim, da je bila res taka, kot da je moja hčerka pritisnila na mamičino šibko točko. Je bila pa moja hčerka precej prizadeta, ker ima to sošolko zelo rada in ni mislila nič slabega in sem porabila kar nekaj časa, da se je bolje počutila. Rekla sem ji, naj sošolko večkrat vpraša, ali želi to ali to, poudarila pa sem, da mora sošolka sama povedati, če ji kaj ni všeč. Rekla sem ji tudi, da če se bo kdaj pri njej slabo počutila, da naj pokliče in jo pridemo iskat. Seveda bi raje videla, da sta punci čim večkrat pri nas.

New Report

Close