Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Niti enega meseca delovne dobe nimam…..

Niti enega meseca delovne dobe nimam…..

… pri 28 letih.

Mene je groza it sploh na kak razgovor. Že res, da sem sredi študija zamenjala smer in s tem izgubila 3 leta… pa vseeno izpadem kot največja lenoba.

VSAK PO SVOJE …….. še vse boš lahko not prinesla, k se boš enkrat vrgla v delo, pol ……in po eni strani ambiciozna za znoret po drugi pa…kje je denar an.
Kar se pa tiče prošenj in razgovorov, delodajalci so dandanes zelo fleksibilni, prav tako delavci. Minili so časi naših dedov, k so imeli v del. knjižici le en štempel delodajalca. Od prvega delovnega dne do penzje so bli / več ali manj / v isti firmi . Mi mladi mamo to mal drugač pošlihtano . sila razmer – vsaj pri meni je blo tko ! SREČNO, FSM

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

To ti ne bo v tolažbo, a vendar: sama sem diplomirala pri 23. letih in po tem slabo leto iskala zaposlitev.

Veliko sreče ti želim.

Mah v tem trenutku bi šla delat tud kot trgovka, sam me verjetno ne bodo zaposlili. Na našem koncu pa neke hudo velike ponudbe tudi ni.

Joj čist sem že depresivna.

Jaz sem le dve leti mlajša od tebe, pa tudi nimam niti enega dneva delovne dobe. Zato ker se prek študentskega servisa pač ne šteje. Ampak se sploh ne obremenjujem.

Počakaj dve leti… se še boš. 😉

Ja sej prek študenskega skoz delam… ker pač lahko a ne.
Potem pa še to iskanje službe ko te nihče ne šmirgla pet posto, pa niti odogovora ne dobiš.

kakšno službo pa iščeš oziroma kaj si zdaj po izobrazbi, da si tako dolgo študirala?

Slavistika… manjka mi še diploma.

uf, to je pa baje res težko dobit službo.
Veliko sreče ti želim.
Potem pa jaz jamram, k sem stara 27 let, da imam samo 2 leti delovne dobe

No, jaz sem ravnokar diplomirala, samo imam tako izobrazbo, ki je trenutno med najbolj zaželjenimi pri delodajalcih (vsaj tako so rekli na zavodu) in se ful išče ljudi s tako izobrazbo. Tako da dve leti upam da ravno ne bom iskala zaposlitve :)) Upam, da jo bova obe čimprej našli.
LP

Ne se sekirati, ne bo nič bolje. Kaj pa potem rečeš na mojo zgodbo.
Delati sem začela ko mi je bilo 16 let, dobila stalno zaposlitev, šolo sem naredila ob delu. V tem podjetju sem delala 8 let in še bi a sem se preselila v oddaljeni kraj. Od 24 leta do danes, ko mi je 40 let pa sem “skupaj naklapala” 5 let. V 16- ih letih sem samo 5 let delala prijavljena, ostalo vse honorarno in še leta si nisem plačevala, tako da mi je za znoret.
Vmes sem bila tudi zelo bolana in nekaj časa brezposelna.
Torej, če bi šlo vse po planu bi morala imeti danes priznane del. dobe 24 let, a imam je 13 let.
Toliko pa ti lahko “naklofaš” do 40- ega leta.

Veliko sreče pri zaposlitvi ti želim.

kakšna izobrazba pa je to?

Jaz sem stara 29 in imam 1 leto in 1 dan. Drugo je blo vse prek študenta, nekaj prek avtorskih, nekaj pa keš-na-roko.

Joj, me začne kar glava bolet. Pa še diploma mi manjka.

Smo še hujši primerki na tem svetu. Glavo gor, vse se bo uredilo.

lp

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

jest pa sm stara 25let pa mam 5 let delovne dobe,lahko bi mela več.

Khm khm. Naj še jaz priznam: Sem ravno diplomirala. Stara sem 28. Najprej sem diplomirala na visoki, zdaj še na uni. Imam 3 letnika in v maju pričakujem novo članico.
Nimam še nobenih delovnih izkušenj in glede na situacijo bom svojo prvo zaposlitve našla nekje pri 30. Se sekiram? Hja malo se. Se pa zavedam, da človek več kot toliko ne zmore. Lahko bi najprej nardila šolo in potem iskala pri 25 in štela mesece in obupovala ali bo kdo dal službo ženski, ki ji počas že biološka ura bije. Po drugi strani bom pa zdaj, ko bom mela dva nadebudneža prej dobila zaposlitev, ker se lahko bolj posvetim karieri in ne bom hodila na porodniško…

Uglavnem se ne sekirat ker sigurno nisi edina!

LP

New Report

Close