pomovalni stroj-lahko zagori???
Do sedaj sem vedno zagnala pomivalni stroj zvečer, pred spanjem, ker je el.tok ponoči bistveno cenejši. Sedaj pa si tega skoraj ne upam! Prijateljici je baje pomivalni stroj med delovanjem začel goreti!!! Dobro, da je bilo to sredi belega dne in so lahko ukrepali. Strah me je, kaj če se to zgodi ponoči? Pa še otroška soba je tik zraven kuhinje.
Kaj pa ve menite? Poznate koga, kateremu se je že to zgodilo? Zares me je groza, da bi začel stroj goreti ponoči, ko vsi spimo.
Neke poletne noči me je zbudil močan pok in možev glas: “Gori!” Pričelo je smrdeti in se močno kaditi. Punce smo sredi noči čakale na hodniku, mož pa je raziskoval, kaj se dogaja. Po pogovoru z gasilci je dognal, da je udarila strela, nekako prišla do našega pomivalnega stroja in udarila v varovalko, ki jo je tako razneslo, da se je zraven zažgalo vse sorte (na našo srečo ni prišlo do požara, samo do močnega dima). Ko smo imeli na obisku serviserja, je povedal, da je ta serija pomivalnih strojev ponesrečena (nevemkateri Candy, menda so ga delali samo eno ali dve leti), predvsem je popolnoma zgrešena varovalka (nam jo je zamenjal za bolj primerno). Je pa povedal, da je njegovemu prijatelju tako zgorela vsa kuhinja (pa so bili doma!) in njegov nasvet je bil, naj stroj nikoli ne laufa, ko nas ni doma ali ponoči in seveda tudi ne med nevihto – ne naš ponesrečen izdelek, ne katerikoli drug. Nekaj mesecev kasneje mi je enako svetoval tudi serviser pralnega stroja. Nikoli ne veš…
Veliko sreče!
Lp,
M.
Nam se je vžgal dobri 2 leti star pralni stroj (Gorenje). Na srečo se ogenj ni razširil izven ohišja. Je bilo pa vse sajasto po kopalnici, da o stroju ne govorim. Na srečo saje niso prišle v boben 🙂 Serviser je zamenjal žico, ki jo je prežrlo. Čeprav stroj dela normalno, smo ga vseeno zamenjali z novim. Od takrat se je moje mnenje o Gorenjevi kvaliteti žal povsem spremenilo (tudi zaradi nekaterih drugih težav – programator).
Lep dan!
Lahko pa zagori tudi zamrzovalna skrinja – to se je namreč zgodilo pri nas. Če nas ne bi pes z divjim lajanjem opozoril, bi verjetno zagorela cela hiša. Pomivalni stroj pa lahko povzroči fino poplavo. In ko se ti enkrat kaj takega zgodi, si vsaj nekaj časa hudo previden pri vklaplanju vseh električnih aparatov, ampak kot je že ena predhodnica dejala, strah sčasoma popusti. Še vedno pa pri vsakem čudnem šumu ali vonju takoj preverjam vse možne aparate.
Lp, Virena.