Ali lahko odprem firmo, če ne obvladam dejavnosti?
Ali lahko odprem firmo, in registriram določene dejavnosti, čeprav za neko konkretno dejavnost nimam niti znanja niti izobrazbe? Na primer: ali moram imeti recimo frizersko izobrazbo, da odprem salon, ali lahko odprem salon tudi če sem avtomehanik in zaposlim frizerja, da bo delal v salonu? So tukaj kakšne omejitve? Primer je kar tako, vzet iz lufta, ne nameravam odpirati salona. :))
Čeprav mene moti sledeče – če hočeš vložiti v neko svojo vizijo svoj denar, bi država lahko dovolila odprtje firme ne glede na to a imaš neko šolo al ne! Moti me namreč to, da tud če nekdo ima ful šol, to ne pomen sposobnosti. Sposobnosti, itak pridobiš z delom, ne pa s sedenjem v šolski klopi. Lahko pa bi dodal kakšne obvezne dajatve, ker nimaš izobrazbe ali kaj pdobnega
Razumem pa, da ne moreš met mogoče kakšne firme, kjer je res potrebno določeno znanje. Odprtje trgovine bi lahko dovolili. Al pa karkoli povezanega s zorčnim delom! Jaz sem frizer, pa lahko rečem, da je tri letna frizerska šola kr neki. ČE se ne učiš izven tega – Itak nič ne znaš. Sicer je pa tko, ko prideš iz šole se učiš v praksi. KAr je pa resnično prava šola 🙂