Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj so vam kdaj narobe svetovali:))))

Kaj so vam kdaj narobe svetovali:))))

Pa odprimo novo temo, ali so tudi vam kdaj neznanci ali znanci svetovali kaj smešnega ali neumnega v zvezi z vašim otrokom in ali ste jih poslušali. Ko sem imela jaz dojenčka, so mi vedno “težili”, če je otrok zajokal, da je takooo lačen in kakšna mama grozna, da sem ker ga ne podojim. Druga stvar pa je bila, da bo dobil vnetje ušes, če ne bo imel kapice, to sem nonstop poslušala. 🙂

Meni so vedno, ko je zajokal rekli – MOGOČE JE PA LAČEN – kot da ga stradam.
Mislim, take ugotovitve, da te kap.

Itak so ponavadi pri otroku vsi pametni in vsi vejo zakaj joka, ampak mamica je tista ki ga najbolje pozna, zato se jaz več ne sekiram če kdo kaj pokomentira ali mi zateži, ponavadi takoj povem nazaj in mi nehajo solit pamet.

no, jaz pa vem za primer, ko je bila mamica hudo pametna in ni hotela verjeti, da otrok joka, ker je lačen

pa sta pristala z otrokom na urgenci, v zadnjih trenutkih, mali pa že čisto shiran.

včasih so mamice tudi hudo pametne, bog ne daj, da bi jim kdo dal kak nasvet, čeprav so ponavadi tisti, ki jih dajejo, vseeno vzgojili kakšnega otroka ali pa dva.

Ena boljših je bila, da naj pazim kam se bom prijela med porodom, da bo imel otrok tam znamenje ( očitno sem se držala za zatilje, in pa oh kako čudno pod koleni;) ).

Naj za noben denar dojenček ne bo zunaj, ko pade mrak (in kasneje). Mamica, ki mi je to resno svetovala, je bila prepričana, da iz tega razloga ne odpuščajo iz porodnišnice popoldne…

Meni so vedno narobe svetovali, kako naj osvajam ženske, kar posredno pomeni, da se to tiče tudi svetovanja glede otrok, ker zaradi tega ne bom mogel imeti nikoli otrok.

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

mislim mavrični, si prišel pokvarit temo?

A ne veš, da se z jokom ne doseže veliko? A rabiš brco v rit? Sem ti jo takoj pripravljena dati in to eno tako konkretno.
Sploh pa ne vem, katera bi imela moškega, ki bi samo jamral.

sploh ne jamram

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

a da ne jamraš?

no ja, nič novega pa tud ne poveš… že par let trobiš eno in isto ni ni čudno, da so te ljudje že rahlo naveličani.

Adijo moja tema, sej bravo mavrični spet ti je ratalo…

ps. drugim ne zamerim, da mu poveste svoje, je pa res da jamra ravn zaradi tega, da je opažen.

ce moras pa poslusat nasvete in ne sam sebe…potem pa zate res ni vec pomoci..zakaj ne prisluhnes sebi in nekaj naredis v tej smeri…in krepko spremenis razmisljanje….ker ocitno tud s tem nekaj ne stima..

to je letelo na mavricnega…

…Eh se najmanj sem poslusala nasvete tistih,ki so vsak prosti cas namenili branju knjig in potem filozofiranju okol tega…ala attached parenting mi je prevec skomercializirana varianta in poznam kar nekaj mam,ki na ta princip tko komplicirajo,potem pa jamrajo,da nimajo casa zase 🙂
so se sli sosedi tud to varjanto, no zej pri 18-ih letih pa tamal sam napizdeva tastare…k mu cist nc ne bi skodval,ce bi jo v mladosti kdaj dobu tja cez kepo 🙂

Vsak otrok je svoj individum in le mama ve kako in kaj…sploh mi gre pa na zivce,k ti solijo pamet,da se ne sme otroka tolk po rokah nosit,ker se bo scrkljal in podobno…ja in?!

Teichi,

hvala za nasvet

vendar pa tu ne bo nič pomagai, ker ste me vsi obsodili za jamrača za vedno

zanimivo, v resničnem življenju me pa imajo za človeka, ki nikoli ne jamra
:))

potem se se bolj cudim,ce te imajo v real life za takega fejst fanta,da si se vedno samski? pa to utemelji? glede na predispozicijo,da si zelim nekoga ob sebi….

Najbolj enostavno je biti pameten za druge, če ne drugega posledice ne nosiš sam.
Tudi pri nas je bilo nekaj modrih:
-pri prvi nisem dobila mleka, pivo je super za mleko. Spila sem kozarec piva in vse kar sem dobila je bil hud glavobol.
-Lulčka pri povijanju obrni gor zaradi plodnosti, sem poskusila, otrok je bil moker do vratu.
– piščančje kosti daj otroku, ko mu rastejo prvi zobki, raje ne probam, ker me je kar groza

Pa še bi se jih našlo modrih cvetk raznoraznih tetk, pri katerih potem ugotoviš, da imajo samo enega otroka, pa še ta ni nič drugega kot razvajen smrkolin.

to moraš pa doživeti

no, vedno sem pripravljen pomagati

mogoce bi bilo v tvojem primeru smiselno ugotoviti kaj si bil v prejsnjem zivljenju,da je v temle tako stanje :)…priporocam obisk hipnoterapevta 🙂

Hehe tale s temo je pa tud meni poznana, pa to, da je treba ko nekdo stopi v sobo od zunaj, malo počakat, da se otrok ne nahladi oz. se mu “temo prinese” – rezultat – otrok potem zeleno kaka.

Jaoo…

Da je lačen, ker je veliko polival zato bi ga morala pol še enkrat podojiti oz. mu dodati. Pa da je žejen, da se na dojki ne odžeja. Ker je bilo poletje, je bilo teh pripomb o žeji veliko.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

To s kapico in vnetjem ušes še danes poslušam, še celo od kakšne medicinke… tja padam od smeha….Kaj pa tisto z antibiotiki in sadjem še velja??? 🙂 Pa pokrivanje otroka, eh…ne bi naštevala, ker so mi solili pamet še pa še…

jaz nikoli nisem upoštevala nasveta, če sem sama presodila, da to ni nasvet ampak kar neki…torej mislim s svojo glavo in če se za nekaj odločim se zato, ker sama menim, da je to res tisto pravo, ne zato, ker je to nekdo rekel. UFFF, nasvetov nespametnih pa toliko, da se lahko le smejim.

Joooooj, mrzle rokce maš!

Naš tavelik je pa enkrat, ko je bil še mali (cca 2-3 mesece) jokal ku nevem kaj. Ker se je glih večerilo, je bila moja nona že kar živčna, ko je poslušala ta jok. In potem je UGOTOVILA, da se otrokove cunje še sušijo na balkonu. Zdirjala jih je pobrat in mi zabičala, da jih nikoli več ne sušim, ko se stemni, ker to škodi otroku!!! Tako, da boste zdej vedeli, zakaj otroci jočejo pod večer 🙂
Druga taka cvetka je bila, da če sem slučajno dojila, in je zagledala, da prihajajo gosti, mi je takoj vrgla plenico čez prsi in otroka, ker BI LAHKO IZGUBILA MLEKO, če bi nepoklicani videli kaj preveč.
Ma, užas, vam rečem 🙂

New Report

Close