Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek s čim boste barvale

s čim boste barvale

velikonočna jajca-ali imate kakšne sveže ideje?

s čebulo

ah, vedno mislim, da bom kaj eksperimentirala, pa ostanem pri klasiki. S čebulo! In unimi svetlečimi barvami in še kakšnega roza in vijoličnega bomo naredili. Ponavadi pobarvam 20- 30 jajc. Samo ne vem, kako jih bomo letos pojedli, ker je regrat že skoraj zanič.

Toncka

Toncka, saj pašejo na vsako solato!

nekaj s cebulo, nekaj pa jih bo tamal s prstnimi barvami kamor bom dodala se malo temper :)..pa nej ustvarja po svoje, sam da bodo jajca cela 🙂

Poleg klasike (barva, čebula) še v teranu. Ta jajca so mi najlepša!

v teranu

Ideja pa je pobrana s tega foruma ; )

2 dl za jajčka in 2 dl za mene, juhu

Kako se pa barva s teranom? Ga imam ravno še nekaj v steklenici, pa ne vem, če bo še dober za pit… Bi bil pa za jajca, a ne?

Toncka

In kako to narediš? Jih kuhaš v teranu? A niso pol pijana?:)) Ma ne, res me zanima, jaz bi tudi, ker sem premalo čebulnih olupkov našparala.

jaz jih bom kot vsako leto v Merlotu ali Teranu,so mi najlepša ker imajo posebno barvo in še zgledajo kot bi jih posuli z bleščicami ko se posušijo.

Skuhaš jih v teranu namesto v vodi. Malo sem pozabila, vendar če se ne motim, se teranu doda malo kisa.
So temne barve, svetijo se pa tako, kot bi bile s kristalčki posute!

jaz jih kuham samo v vinu ne dodajam ničesar-skuhaš jih pa tako kot v vodi.

Pa pustiš jih v vodi-vinu, da se ohladijo. So še bolj temna. Zelo so lepa in naravna-nič umetnega je njihova barva.

A lahko v refošku?:)

ne -je prešvoh

Seveda lahko v refošku. Mi jih naredimo vsako leto in so super. Samo pusti jih v vinu, da se ohladijo. Imajo tako lepo temno vijolično barvo.

Ooooo, super! Hvala.

a res??Meni so pa rekli da ni uredu-no super hvala za info!!

pa imajo potem okus po vimnu?

Kolk terana je pa treba dat za 10 jajc?A 1 liter ali lahko manj?

tok kokr daš ponavadi vode.

a JIH LAHKO JEJO OTROCI, ALI KAJ ”NOTER” PRIDE? OZ. ali je tudi beljak potem vijoličen? ali nič?

ne vem če je vijoličen,meni ni počilo nobeno jajce,nima pa okusa po vinu.Pri nas pa otroci ne jedo jajc-alergija.

O, kako dobra ideja, punce. Tole pa prvič slišim. Jaz pa bom definitvno probala. Naš pikec tako ne mara jajc, meni pa je vseeno, če bo katera še mal “ftrofla”.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

New Report

Close