Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kokrica – Kranj

Kokrica – Kranj

Živjo,

ker imamo možnost kupiti tam hišo, me zanima, če lahko – tam živeče – čimveč napišete o tem, kako je tam živeti, kako strpni so tam ljudje, ali je tam bolj vaško ali meščansko okolje, kako je z vrtci, šolami, pa zdravstvena oskrba, ste zadovoljne?

Vsako mnenje dobrodošlo, hvala!!!

Kar se tiče vrtca imamo zelo mali vrtec, samo dve skupini in ti sta čisto polni, šola je boljša, sam je samo do četrtega razreda pol pa v Kranju. Veliko jih ima zato otroke tudi po drugih šolah.
Zdravstveni dom je čisto blizu, do Kranja je le nekaj minut z avtom, imaš tudi direktno povezavo na avtocesto za Jesenice ali Ljubljano.
Glede vzdušja pa takole, meni se zdi pri nas bolj spalno naselje, čez dan smo po službah, otroci v vrtcih, šolah, čez vikende je pa pri nas zelo mirno. Očitno so vsi na izletih ali pa raje ležijo po hišah :))

Uf, enih vprašanj….
Jaz tukaj zelo uživam, pa upam, da mi ne bo treba nikoli it drugam živet. Glede strpnosti…kaj pa vem, jaz sem strpna. 🙂 No, malo heca (čeprav je res). Mislim, da na tem področju ne izstopamo ne v eno, ne v drugo smer. Meni odgovarja, ker ni kmečko, je pa zadost odaljeno od mesta, da greš lahko na sprehod v naravo in imaš več miru. Po drugi strani pa je spet dovolj blizu mesta, da si takoj tam, če kaj rabiš.
Vrtec imaš najbližji na Korkici, vendar je od 3 let naprej. Najbližji za jasli so v Kranju. Tistih ne poznam, ker jih je malo morje. Z vrtcem na Kokrici sem pa zelo zadovoljna, mala tam uživa in nikoli do zdaj nismo imeli nobenih težav. Zraven vrtca je tudi šola, do 4. razreda, od 5. naprej je v Kranju.
Zdravstvena oskrba-ne vem kaj naj o tem napišem. Imamo zdravstveni dom ampak to itak veš, s pediatri sem zelo zadovoljna, splošno pa je kakor je. Saj veš, čakaš in čakaš…. 🙂 drugače brez pripomb.

Težko je takole na splošno pisat. Če te kaj bolj konkretnega zanima še, pa vprašaj.

Fuuuul je dobro. Stanujem v Kranju in če bi imla možnosti izbire, kam bi se selila izven samega mesta, bi se na Kokrico, ker je res čisto, čisto blizu. Vrtec je prav fleten, sem ravno zadnjič gledala, koliko aktivnosti imajo in fajn vrt. Poglej na internet pod OŠ France Prešern. Tudi o njihovi podružnični šoli na Kokrici si lahko kaj prebereš. Moja prijateljica je včasih živela na Mlaki, to je še malo naprej od Kokrice in meni je bilo tam res zelo, zelo všeč. Na katerem koncu Kokrice bi pa bili?
Jaaaaaa, kupi, ni treba nič preveč premišljevati. Vso srečo.

Hvala punce za tole, bomo kar vzeli;))

Od kod pa ste?

Super!

z Jesenic 😉 Nočemo z Gorenjske. Malo gorato pa mora biti;)

No, ko ste vse tako fajn na prvi vtis, se bomo pa lahko na kakšni kavici dobile, če boste hotele.

Seveda.

New Report

Close