Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek hoja v petkah

hoja v petkah

Moram se naučiti hoje v malo višjih petkah. Najbrž sem malo antitalent, kaj pa vem, štorkljam kot konj in res nisem za na ulico.
Mi lahko katera pomaga z nasvetom?
Hvala!

Poišči kakšno opuščeno železniško progo in se hodi nekaj dni v petkah sprehajat na tire.

Preverjeno se boš naučila lepo in stabilno hodit.

To pomeni po hitrem postopku iti v Polje….
A ti to resno?

Ma samo trenirat moraš. Jaz sem na začetku petke dala samo ko sem bila z dragim. To pa zato, da sem ga primla pod roko in je malo lepše zgledalo 🙂
Pol se pa kr navadiš in ti je isto ali si v teniskah ali v salonarjih.

Resno!
Tako sem se jaz naučila.

In zato ne hodim v petkah kot kakšen hlod ali kavboj, ampak lepo: nogo pred nogo…. :))))

No, potem pa hvala, če je resno.
Ampak, kaj je najprej na tleh? Če je peta, jo skoraj zlomiš, po prstih pa ne moreš, ker si skoraj nogo nategneš, ali imaš, ko stopiš na tla hkrati na tleh stopalo čevlja in peto ali kako?

Prsti-peta …. vendar vse približno hkrati, ker je peta višje od prstov.
Kar pojdi na tire (OPUŠČENE!!!!!!) in ti bo hitro jasno.

Jaz te nikakor ne bi poslala na tire, raje hodi v petah po stanovanju in se boš kaj hitro navadila.

Verona* ima delno prav, res je treba postavljati lepo nogo pred nogo, stopala obrnjena naravnost ali minimalno navzven, hoditi počasi in vzravnano (knjigo na glavo!). Tega o tirih pa ne prav verjamem, ker so tiri zelo zdrsljivi, pa tudi malce zaobljeni, skratka idealno za zvin gležnja.

Pa saj ni mislila po tistih šinah, verjetno je mislila tiste “švelerje”, tiste lesene prage, no!

Uf, saj je res morda lahko kakšna tirnica gladka. Veš, da nisem nikoli pomislila, da bi mi lahko noga zdrsnila. Morda mi zato ni :)))))

Ali pa zato, ker sem imela za oporo prijateljico????

Saj so še kakšne druge črte, na katerih lahko treniraš- recimo od kolesarske steze ali kaj podobnega. Ali pa po robnikih, če že.
Jaz sem sicer trenirala kar doma pred ogledalom. Tri korake sem, tri tja. Amen. Vaja dela mojstra, verjemi. Pa za začetek malo zmernejša peta in pozneje višja.

Toncka

Hvala! Menda se bom že navadila.

Po tirih hodi v adidaskah, se boš navadila ravnotežja, v petah si še lahko zviješ gleženj. In po stanovanju npr hodi po prstih kakšnih 15 minut, delaj vaje dvigovanja in spuščanja na prste (par serij po 15), moraš si učvrstiti mišice in vaditi ravnotežje, nikar takoj v pete.

In najpomembnejše, glej, da boš imela stopala vzporedno, jaz od groze omedlevam, ko vidim kako racati po ulici, res neestetsko, da ne omenim, da Seksa v mestu nisem mogla gledat, ker je Carrie hodila hujše kot bodybilder v tistih dragih čevljih, prav pošastno, kot jeti.

Enkrat sem prebrala članek neke ženske, ki pripravlja bogata dekleta za vstop v družbo (gredo na nek ples). Pisala je ravno o tem, da je pravilno prvo stopiti na peto, potem na prste, ker se tako najmanj obremenjuje hrbtenica, ker je naravno tako hoditi. Je pa res, da je treba stopiti prsti-peta na hitro, da ni preveč očitno, da stopiš prvo na prste. V članku se je ta gospa tudi zgražala nad tem, kako so včasih narobe učili, da je mogla ženska prvo stopiti na prste, potem na peto.

Peta – prsti, to se samo po sebi razume, hoja mora biti karseda naravna, zato pa rabiš biti fizično dobro pripravljena, pa brez kakovostnih čevljev seveda ne gre.

Točno tako. Poleg vaje, morajo biti čevlji kakovostni. Najprej ti priporočam, da si kupiš čevlje, ki imajo fiksno peto, to pomeni, da se peta ne maje, ko stojiš v čevljih. Pazit moraš tudi na to ali imaš visoki nart, ker te fino zažuli na nartu, ko imaš en čas čevlje obute.

New Report

Close