Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek DOJENJE

DOJENJE

Moja pupa bo stra skoraj 8 mesecev, pa se še vedno samo dojiva. Super, boste rekle. Tudi sama se ne pritožujem, a kaj ko grem počasi v službo. Poskusila sem že 1000 in en način,. kako jo pripraviti do tega, da poje vsaj 1 obrok GH na dan, vendar neuspešno. Saj lepo odpre usta, poje mogoče 2 jedlini žlici, to pa je tudi vse. 2 meseca sem ji hrana delala posebej, zdaj ji dajme to kar jemo mi, vendar enostavno ne čuti potrebe.

Kako naj se zadeve lotim? Kako ste odstavljale ve?

Hmm….. čimprej ji daj še drugo hrano! Ni prav da se otrok pri 8 mesecih samo doji. To je zanj veliko premalo. Če noče, jo pa prisili, žal… gotovo ti bo hudo zraven, ampak otrok MORA uživati še drugo hrano! Lahko se seveda še dojita, je zdravo, vendar pri 8 mesecih bi moral otrok jesti že kar nekaj stvari. Naredi ji npr kakšno kašico, ampak ne frutek… naredi jo sama, ne vem, daj banano, hruško, malo limoninega soka, morda malo jogurta navadnega ali sadnega notri zmešaj…. pa kakšen baby piškot. skratka prisili jo! mora jesti, drugače bo lahko hudo narobe. Nočem te nič strašit, ampak mislim da bi vsaka babica, ginekologinja… potrdila moje besede. Otroku se namreč daje kašiče že od 4 ali 5 meseca dalje… nekateri od 6., ampak pri 8. bi pa že moral… tko da, kar potrudita se, pa veliko užikov pri hranjenju male.

LP

Tinkibinkica ne posplošuj, če nimaš izkušenj z otrokom, ki ne je. Pa ne panike delat. Tamin otrok bo začel jesti, če ne prej takrat ko bo šla v službo.
Otroka ne moreš prisilit da je.
Sama imam triipolletnico, ki ni jedla dokler ni začela hodit v vrtec, saj je šele tam začutila lakoto. Sedaj pa imam 9 mesečnika, ki prav tako živi samo od maminega mleka kljub vsemu trudu.

Tamk, koilikor sem jaz preštudirala te zadeve imaš dve možnosti.
Prva je da nehaš dojiti podnevi, otrok bo lačen in bo začel jesti. To je sicer težko izvedljivo, ker nam je enostavneje dati tečnega in zaspanega otroka na zizo, kot pa se truditi z drugimi animacijami.
Druga možnost pa je, da počakaš da gre v vrtec ali varstvo, kjer bo začel jesti, ker več ne bo maminega mleka.
Jaz se sedaj v drugo več ne sekiram, sem pa imela pri prvem iste pomisleke kot ti.
Lepo soboto!

Če bi na forumu alergije brala (preveč časa bi ti vzelo), bi videla, da se nekateri dojijo izključno do leta dni, tako da brez panike, kot pravi micamaca, ki ti je dala zlat nasvet. Moja se je pri letu dni dojila še 6 x dnevno, ko sem pa kljub podaljšani porodniški morala v službo, sem prvi teden delala samo z mislijo nanjo, kdaj se morava dojiti. Ko sem pridrvela domov, ni nič pogrešala dojenje, ker seveda mamice ni bilo. Se je pa popoldne in ponoči še dojila oz. se doji (14) mesecev, mami je pa na dieti, da ima še pes boljšo hrano.
Tako da raje uživaj z njo, dokler se da in ne išči težav, kjer jih ni, verjemi.
lp

Mogoče bo to kaj pomagalo:

Vse lepo!

Ines

New Report

Close