kreativne pomagajte
Če omara deli otroško sobo, bi na hrbtno stran pritrdila najtanjšo neobdelano iverko, mislim, da je 8mm in jo pobarvala z zeleno barvo za šolske table, tako dobiš 2v1.
Iverka v tej debelini je bila lani 900 sit na m2 v Hobby trgovini.
Nekje toliko stane tudi m2 lesomala (tanka plošča na hrbtni strani omare), ki je v vsakem primeru bolj trpežna kot fototapeta, pa tudi lepša. Če si kaj ročna, lahko obstoječi lesomal tudi obrneš, takoda imaš v notranjosti omare neobdelanega, na zunanji pa v barvi omare.
Lahko omaro obložiš s ladijskim podom čisto do stropa, ki je relativno enostaven za montažo in ga polakiraš v poljubni barvi. Preden ga montiraš, na omaro pritrdiš tri prečne letvice za fiksiranje posamezne deske. Pripelji tudi elektriko na omaro, da si boš lahko zmontirala kakšno dodatno lučko.
Če se pa še nekoliko vržeš v strošek, pa si omisli na hrbtni strani knjižne police.
Možnosti je veliko, prilagodiš jih namembnosti prostora in seveda finančnim možnostim. So pa te rešitve vse takšne, da jih lahko narediš praktično sama.
Kakšna pa je omara od zadaj? Je lesonitna plošča?
Sem imela tak problem ( dve omari skupaj, robovi ohišja so zadaj štrleli) Kupila sem eno čedno blago v diskontni trgovini s tekstilom, kjer ga dobiš na kilo. Hrbtno stran omare sem najprej prepela in prelepila s sintetično mehko podlago na metre ( s takšno, kot je za tapoceni bunde ) čez pa prekrila z blagom. Ob robovih sem vse zaklipsnala s tapetniškim spenjačem, te klipsne pa prekrila z najcenejšo prilepljeno letvico ( sem jo pa prej pobarvala ). V tako ustvarjeni sobici za omaro sem iz istega blaga naredila še pregrinjalo za posteljo in eno ogromno blazino ( da je postelja lahko napol kavč) . Steno sem pobarvala roza, v prevladujoči barvi iz blaga. Še lučka, pa eno ogledalo, da kotiček dobi malo prostornine. Je zelo prijeten kotiček.
Zadnjo steno omare sem v našem prvem stanovanju skrila z ujemajočim blagom, kot je bila preoblečena postelja ob njej. Samo debelejši rob na blagu, v rob okrogla letvica kot za karnise, nosilci pritrjeni na zadnjo steno omare. Lahko snameš, opereš, zamenjaš blago …
Videla sem že zadnjo stran omare prelepljeno s pluto, kamor lahko poljubno pripenjaš slike, risbice, sporočila …