Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek no, tudi tak je lahko naš slavni zavod

no, tudi tak je lahko naš slavni zavod

bilo bi smešno, če ne bi bilo tako bedno

O.K. tu se strinjam s tabo. Kaj takega se res ne bi smelo zgoditi. Sklepam, da so se omenjeni gospe opravičili, no vsaj spodobilo bi se.
Iz večine spodnjih postov pa sklepam, da se strinjate oziroma opravičujete, ko ljudje, ki so prijavljeni na Zavodu, odklanjajo primerne oz. ustrezne zaposlitve.
Kaj se vam zdi pošteno da npr. prodajalka ali natakarica, ki ima dva otroka, živi s partnerjem (seveda nista nora, da bi bila prijavljena na istem naslovu), vztrajno odklanja zaposlitve z razlogom, da nima varstva za otroke,,,……
Vsi pa vemo, da imajo pri vpisu v vrtec otroci brezposelne mamice prednost pred drugimi otroci.
Pomislite, da se svetovalke vsak dan srečujejo tudi s takšnimi cvetkami, po mojem mnenju tudi njim zmanjka potrpljenja, na žalost tudi do takšnih, ki res iščejo službo.
Kako se počutimo mi, ki bi tudi lahko državo gulili, pa vseeno hodimo v službo, (jaz npr. v trgovino, kjer imamo bedne plače, pa tudi doma nisem pred 22.00 ko delam popoldan), ko plačamo varstvo nam pa ostane 50 € več, kot če bi bili doma, ne bi plačevali najemnine in vrtca…….
Na koncu se človek vpraša, kdo je tukaj nor…..
Vsak po svoje najbrž. Lep večer.

meni se je zavod nekako zagabil, ko sem bila tudi sama prijavljena tam, tiste uradnice so mi bile zoprne in arogantne, počutila sem se kot pod nekakšnim vojaškim režimom, zato sem si sama iskala službo in sem z univ. izobrazbo delala kot natakarica, čistilka in še kaj, dokler si pač nisem našla ustrezne službe

se mi zdi, da so pri nas slabša dela rezervirana samo za južnjake, še vedno je nekako sramotno, da bi izobražena gospa čistila ali kaj podobnega. poznam fanta iz trsta, ki je dipl. ekonomist pa je šel za par mesecev dobesedno pomemati ceste, ko je izgubil službo v banki

Ta primer je bil tudi po TV. Gospa ni samo visoko izobražena, temveč tudi nagrajena pisateljica. In na zavodu se je znašla iz podobnega razloga, kot velike družine zaradi dodatka za velike družine padejo v vrtcu v višji razred in ta dodatek po možnosti nekajkrat preplačajo. Dobila je namreč enkratno štipendijo za kulturnike (ki jo mora porabiti namensko, ne za nakup avta ali kaj drugega), ki se ji je štela v prihodke in zato ni bila več upravičena do tega, da ji obvezne prispevke za zdr. in pokojn. zavarovanje plačuje država. Sama pa si jih ni zmogla plačevati.

Ma, ne vem, meni se pa zdi tale članek malo visokostno aroganten. Slučajno sem tudi sama univ. dipl. pravnica, pa se mi vseeno ne bi zdelo takooooo zeloooo ponižujoče, če bi me kdo poslal delat za čistilko. Kot da je to popolnoma in skrajno in sploh in oh nezaslišano, da bi ena gospa pravnica delala kot čistilka.

Saj ne pravim, da bi morala delo sprejeti (naj si pač najde zase primenejše), ampak taka sveta užaljenost pa tudi ni na mestu oz. je žaljiva za tiste, ki res delajo kot čistilci in zato še niso tako grozno pod nivojem, kot bi rada prikazala ta gospa.

In da se spušča tudi na osebno žaljiv nivo (češ da ta uradnica ničesar ne bere razen babjih revij) – ne vem no; vsi pač ne berejo rimskega prava pa jih zato ni treba javno pribijati na križ.

Skratka po mojem mnenju napisano pod nivojem visoko izobraženega človeka.

Z nagradami, pa visoko izobražena…
Ampak, če se je prijavila na zzzs in pričakuje ugodnosti od države, bo to pač morala vzeti v zakup.
Če pač prepočasi izdaja romane, pa naj si služi dodatni denar z izdajo instant romanov ali pa si najde še kaj drugega, kar ji bo bolj ustrezalo….
Je pač prejela nagrado in zato izgubila eno ugodnost od države, zdaj pa terja drugo ugodnost, vsi smrtniki padajo v taka kolesja, ko iščejo ugodnosti pri sociali. Če pa se pri tem vzvišeno obnašamo, pa to pove (pre)veliko tudi o nas.
Kaj pa vsi s.p. ji ipd samozaposleni in podjetniki, ki z trdim delom preživljajo sebe in svoje družine, za nameček pa z viškom, ki ga določi država seveda, plačujejo davke tudi zato, da potem nekateri lahko dajo manj od sebe in pričakujejo, da bo to nadomestila država… In potem marsikdaj pride do paradoksa, da davkoplačevalci in delavci z nizkimi dohodki pač tudi kdaj nimajo viška denarja ali pa časa za raznorazne uživancije, pa dopuste ipd, prejemniki pa čas seveda imajo, poiščejo ugodne variante…. in potem se marsikdo vpraša, kje je tu smisel.
Za moje pojme pod nivojem za visokoizobraženo in celo nagrajeno osebo.
In slaba, zelo slaba reklama.
Kljub temu, da umetniki imajo nek svoj svet in se v realnosti včasih ne znajdejo in so nekateri ravno zato dobri umetniki, takle članek pusti zelo slab priokus.

Meni je pa njeno pisanje všeč – končno nekdo, ki si upa javno opozoriti na ta nesmisel!
Študirane ljudi naj se napoti na delovno mesto, kjer bodo lahko koristni ravno zaradi svoje izobrazbe (pravnike s pravosodnim izpitom namreč potrebujejo marsikje), ne pa, da se jih pošilja tja, kjer njihov potencial ne bo niti približno izkoriščen, hkrati pa nimajo niti možnosti, da bi jih kdo zaposlil (kdo, lepo vas prosim, pa bo za mesto čistilke zaposlil diplomirano pravnico???).
Skratka – popolnoma se strinjam z njo, spoštovana uradnica pa naj si malce bolje prebere zakone in pravilnike, na katere se tako rada sklicuje!

ma saj je že spodaj ena napisala, da je prišlo do pomote

hkrati sta bili dve maji novak prijavljeni na zavodu, ena nekvalificirana in tale, ki je pravnica.

Ja, sem pravkar prebrala 🙂

Marsikdo, ki je studiran, ni za nobeno rabo, ker dejansko nima pojma, kako bi teorijo uporabil v praksi. Da ne govorimo o studirancih, ki so pac diplomirali iz cesarkoli ze, samo da imajo diplomo, pa jih samo delo sploh ne veseli (nas je kar nekaj tule, ki delamo v popolnoma drugi branzi kot smo se solali).
Delo Zavoda je, da ti pomaga do lastnega zasluzka in mislim, da so spremembe, ki so se na Zavodu zgodile, koncno ena prava stvar.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

No mene pa jezi to da je na delovnih mestih še vedno zaposlenih preveč ljudi brez izobrazbe oziroma z ne dovolj ali pravo izobrazbo. V večini krivi delodajalci , ker jim lahko na osnovi tega dajo nižjo plačo. Na zavodu pa so ti ljudje in jim ponujajo nižja dela .

Poglejte tudi meni bi se zamalo zdelo , če bi se šolala do nezavesti in bi me potem zavod napotil na nižje ampak hudo nižje delo. Če bi bila kriza bi si ga sama našla pa četudi čistilka, zavod pa mi nebi smel. Če bi šli gledat v evidenco registriranih na zavodu jih je sigurno ta trenutek vsaj 500 ki bi lahko opravljali to delo , ki so ga ponudili te gospe. Ker če je že tako potem se sploh ne potrebujemo šolati ampak vsi po končani OŠ šoli v službe.

Sem mnenja da bi morali malo pokontrolirati izobrazbe ljudi in kakšna delovna mesta opravljajo . Vsi , ki so brez ali nimajo končane ali pa je imajo premalo, bi jih naterala da se izobrazijo do konca ali pa menjajo položaj. In vsi mladi ki visijo na zavodu in priložnostno delajo , dajmo jim možnost, na njih svet stoji.

no, verjetno pa obe maji nimata enakega naslova in rojstnih podatkov.

ja saj, zakaj potem hodit leta in leta v šolo, če na koncu potem kelnariš ali čistiš

Ma, izobrazbo moras znat uporabljat, ne samo da diplomiras. Sem se srecala ze z raznimi dipli, eni so uporebni, drugi pa mislijo, da so zvezde.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Ah, nepomembne podrobnosti. Tudi račun na banki so ti sposobni blokirati zgolj na podlagi imena in priimka, in se jim pač ne zdi vredno preveriti še kakšnega podatka. Pač po liniji najmanjšega odpora.

New Report

Close