Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek v Angliji vam operejo plenice!

v Angliji vam operejo plenice!

Ja, je povedala Samijeva aunty, da tam placas eni firmi par funtov (mislim da 1500?), pa ti dajo na posodo bombazne plenice, pridejo po umazane, spet prinesejo sveze itd. itd., vse dokler jih otrok potrebuje (2.3 leta).

no, ce bi bilo pri nas tako, bi rade volje uporabljala bombazne plenicke. tako pa, v majhnem stanovanju, ko mi se ostale cunje hodijo v napoto …

Res pa paše, če ti občasno kdo odnese delo… samo, vidiš, jaz imam pa boljši občutek, če operem sama 🙂 Sploh pleničke, uh, ne bi mogla…
Že v bolnišnicah me grozno moti tisti ‘pfuj’ vonj, s katerim so prepojene bolniške pižame, brisače… kadar smo tam komaj čakam, da od doma pridejo domače :)) a smo eni preveč občutljivi in razvajeni, ane? :)))))

tisti pfuj vonj v bolnisnici je baje (tako so meni rekli) poseben prasek, brez disav in ostalih kemikalij, otroku in nasploh ljudem in naravi prijazen.
doma pa peremo z navadnimi praski (a la Persil, Ariel ipd.), dodamo se kak mehcalec, da ja disi in je fino mehko …
zdravo pa ni!

seveda lahko kupis tudi bio prasek – je drazji in NE disi.
jebiga! za zdravje je treba trpet. baje :)))

Tudi v Nemčiji obstaja firma, pride, pripelje čiste, odpelje umazane……mislim pa da je v smislu RENT-a-plenice………… ker dajo svoje……nimaš svojih………

hehe, aja? Sem se že spraševala kaj zaen oduren prašek uporabljajo :))
Mi trenutno dajemo prednost počutju in užitku, ko se predajamo vonju po sveže opranem perilu. Sej zdravo, pa ni zdravo… pravijo, da tud voda, v kateri se pere tudi perilo ni najbolj zdrava, pa jo mi vseeno kar pijemo :)) Se mi zdi, da je tista v steklenicah še slabša…

Ko bi kdo vedel pravi recept, bi bili vsi zdravi, ane?
Ti, samo v Angliji so pa res komot :)))

hehehe, ja svašta :)) Tele rent-a-plenice se pa prav posrečeno slišijo 🙂

Ja mi zivimo v Angliji in poznam zadevo. Tocno tako kot je receno: za doloceno vsoto (mislim, da okoli 8 funtov na teden), ti pripeljejo toliko cistih plenice, kot jih potrebujes. Po nekaj dnevih pridejo ponje, da jih operejo in ti istocasno seveda pripeljejo sveze. Tako tudi dobis plenice, ki ustrezajo otrokovi velikosti vseskozi. Plenice seveda niso tvoje.

Mi smo se odlociti za svoje plenice in da sami peremo, ker je pac dosti ceneje. Ceprav je cena teh rent-a-cista-plenica-daj-nazaj-umazana cisto primerljiva ali celo manjsa, kot cena tistih plenic za enkratno uporabo. Poznam kar nekaj starsev, ki se posluzujejo tega servisa in so zelo zadovoljni.

Kdaj bo to sele prislo k nam v Slovenijo…

LP,
Meli

To je pa super zadeva! In če preračunamo, niti ne tako draga……;o)

Hja, tudi pri nas bi to bila vredu pogruntavščina….

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

New Report

Close