Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pri napovedi dohodnine

pri napovedi dohodnine

Zanima me kaj spada pod rubriko B pri olajsavah-samoprispevki.
Kaj se lahko v to rubriko vpise? Nevem!!
Hvala za odgovore!

lp

če se jaz prav spomnim, so to samoprispevki, ala občina je razpisala da bo nabirala denar za posebne namene v občini, vi to plačujete kot samoprispevek in to lahko uveljavljate kot olajšavo, a ni to to?

Samoprispevek je tudi prispevek, ki si ga (če si ga) nakazala društvu Med.over.net.
Ta znesek lahko potem uveljavljaš v tej rubriki kot olajšavo.

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Verona malo drugače je

zneske, ki ste jih prispevali za MON se vpiše pod olajšavo A, oznaka 3:

Oznaka 3 – Vpišete znesek v letu 2006 plačanih prostovoljnih denarnih prispevkov in vrednost daril v naravi za humanitarne, dobrodelne, kulturne, vzgojno-izobraževalne, znanstvene, športne, ekološke in religiozne namene. Zmanjšanje se prizna le, če so bila sredstva plačana osebam, ki so v skladu s posebnimi predpisi v Sloveniji organizirane za opravljanje tovrstnih dejavnosti in so rezidenti Slovenije v skladu s predpisi, ki urejajo davek od dohodkov pravnih oseb, enako velja za navedene prispevke in darila, izplačana invalidskim organizacijam.

Pod olajšavo B pa se napiše zneseke za samoprispevke, ki so jih uvedle občine, in so jih krajani potrdili na referendumu.

ta olajšava ni omejena s procentom, zato bi bilo hudo narobe, če bi sem vpisovali prostovoljne prispevke

U, hvala!
Moram popraviti!

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Zakaj ne bi vprašali VIDE ?

New Report

Close