mag. ne upoštevajo
Dr, mag…kaj je vazno…vazno je,kaj si sposobna naredit na doticnem delovnem mestu…se dogaja,da tisti z visjimi izobrazbami mislijo,da so nad vsemi, sej delat pa tko ne znajo ali pa imajo previsoka merila okrog tega..
Jst mam krasno sluzbo..placa je tud super…pa grem na jesen delat magisterij…predvsem za svojo duso…tega niti ne mislim obesat na veliki zvon…pa tud v sluzbi se ne stelo to nikakor…pac ucim se zase…in to mi je velik +…
V internih dopisih v firmi je pisanje nazivov “čist mim”, približno tako, kot v telefonski imenik. Če pa gre za dopise firme drugim (poslovnim partnerjem), je pa stvar politike firme. Jaz se nebi nikomur pritoževala, če na dopisih ne bi bilo nazivov. Pri meni je samo na vizitki, pa še to samo izobrazba, s katero sem prišla v podjetje. Za magisterij sem pa povedala samo eni kolegici, ker sem ga delala zase in ne bi imelo vpliva ne na plača in ne na položaj. Dosegla bi kvečjemu “kontraefekt”.
aja, magisterij se dela samo zase, ma lepo prosim, ja najprej si ga moraš sam želet, da se zopet vrneš na študij, ki ni tako enostaven, pa dobro ga plačaš in potem si tiho, ali pa zanj izve samo ena prijateljica.
če ne bi imela podpore podjetja, moža, otrok in starih staršev se nikoli ne bi odločila zanj in prebedela toliko noči in po vsem tem se naj ga še sramujem, o pajade.
Mi smo v sluzbi vedno upostevali mag-e, dr-je in ddr-je, ker smo delali na raziskovalnem podricju in so bili ti nazivi pomembni (lestvica pomembnosti), diple pa smo upostevali le v kakih hudo uradnih dopisih.
V kolikor tvoj naziv mag-a ne pomeni pri tvojem delu nic oz ne pomeni kaj dosti, se jaz s tem ne bi obremenjevala.
Hanan, ne morem biti tiho.
V trenutni službi mi to ne bi prav nič pomagalo, delati sem ga začela preden sem se zaposlila tukaj in nadrejeni mi niti pod razno ne bi pomagali s kakšnim dodatnim dopustom, kvečjemu bi mi naložili več dela (če imaš čas za to, boš imela pa še za kaj drugega). Kruh zaslužen v multinacionalkah je sicer bel, ampak na žalost ima grenak priokus.
Zagovor sem imela malo pred rojstvom tretjega otročka, delati pa sem ga začela med drugo porodniško (dobre 3 leta). Tega v tem podjetju nimam namena razglašati, sem pa prepričana, da mi bo kdaj v prihodnosti pomagalo, v knjižico bom dala vpisat, ko bom menjala službo. Se pa ne sramujem, ponosna sem nase in na to, da lahko nekaj naredim, tudi če ni vsem po godu.
Draga tečka!
Žal vprašanja nisi naslovila na pravi forum.
Popolnoma te razumem. Tudi meni se pogosto dogaja, da so sodelavci (pa tudi drugi), ki iz karkšnihkoli razlogov nimajo magisterija, občutljivi na to, da ga jaz imam. S tem se pač sprijazni. Naslov uporabljam, kadar se meni zdi smiselno.
Ugotavljam, da pisci odgovorov ne vedo naslednjega dejstva: Pri nas ločimo znanstvene naslove (kot sta magister znanosti in doktor znanosti) in strokovne nazive, kamor spada specializacija, pa vse zaključene visoke šole (univ., dipl. ipd).
Ob popisu leta 2002 je bilo v Sloveniji po podatkih SURS 7804 prebivalcev z magisterijem.