Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vrtec-povracilo stroskov voznje otroka v drugo obcino

Vrtec-povracilo stroskov voznje otroka v drugo obcino

Zdravo,

mogoce je to vprasanje malo mimo, mogoce mi bo pa kdo le znal kaj povedati … jaz osebno mislim, da je utopija, no ali pa ne.

Nase malo dete moramo voziti 20 km dalec v vrtec, ker obcina ne zagotavlja dovolj kapacicet za vse obcinske otroke (smo bili ze dvakrat zavrnjeni, da ce ni dovolj prostora za vse, da jih pac ne morejo nikamor dat … prijazna gospa na upravi je pa se pripomnila, da jih menda ne morejo dat pazit kuharicam v kuhinjo).

Ena prijateljica mi je zadnjic rekla, da je nekje slisala, da mora obcina v tem primeru povrniti stroske prevoza otroka v vrtec v drugo obcino.

Kaj menite o tem? Je ze kdo kaj slisal o tem? Je to res? Ce je res, kje to pise in na kaksen nacin se uveljavlja povracilo stroskov.
Ali je to spet samo rekla kazala… v praksi pa to ni res.

Najlepsa hvala vsem za odgovore.

Ni povračila stroškov za prevoz predšolskega otroka v drug kraj! Mi smo našega 4 leta vozili v Ljubljano v razvojni vrtec, ker so ga v domačem kraju UKINILI pa nismo dobili niti tolarja. Pa smo imeli s tem ogromne stroške, predvsem zato, ker ima moj zmešan urnik (dela v Ljubljani), npr. če je imel nočno, je bil 3x na vožnji v Ljubljano, da je prišel na šiht, zjutraj v vrtec, pa popoldne nazaj, pa pol še enkrat, da je prišel na šiht. Jaz pa ne vozim, ker ne smem (oči).

Mi imamo pa full probleme, ker se mali noce kaj dosti vozit in dostikrat dozivi “kricalni” napad. Kako naj ga pa clovek miri med voznjo, ce mora biti pozoren na promet? A naj se ustavim na vsakih pet metrov ali kaj? Prav srce se mi para, ko ga poslusam, ampak bi bila pa tudi rada cimprej domov.
Saj, ce sva oba, potem en sedi zadaj in ga zabava, ce sem pa sama, je pa grozno.

Draga Bogomira, ravno danes sem dala za bonament (mesečna vozovnica) za dva srednješolca skupaj 130 € .

Ja, nihče nam ne bo vrnil teh stroškov prevoza otrok v vrtec in srednjo šolo , to pa zato, ker vrtec in sr.šola nista obvezna!

Ko so se moji otroci vozili z avtobusom v osnovno šolo, takrat pa so imeli zastonj prevoz!

New Report

Close