Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek LIDL – groooza

LIDL – groooza

V soboto smo šli “firbcat” v Lidl.
Pa to ne moreš verjet. Se sprašujem in ni mi jasno kako ljudje sploh lahko kupujejo tako škart robo.?? Ne bi nam smelo biti vseeno kakšne kvalitete je naša hrana. In tudi cene niso tako nizke, da bi zaradi tega človek kupoval tako slabe izdelke.

Prodajalci so polnili police in zdelo se je, da jim kupci delajo dren, na vsakih 5 metrov stoji varnostnik in gleda kot “tele v nova vrata”, kot da vsi ljudje kradejo, nemški lastniki se sprehajajo med policami in opazujejo, kaj ima kdo v vozičku…….mislim, pod kritiko.

Nimam besed. Sem kupila nekaj keksov in kavo, ravno toliko, da nisem odšla praznih rok. Danes si skuham to kavo in šok – tako zanič kave pa še ne – fej in fuj. Kaj bo, ko odprem kekse – ne vem???

Zaradi mene, če takih cenenih diskontov sploh ni, ker tja ne grem več.

Pa kaj, za boga, vam je tam tako dobro in všeč???

Jaz sem šla tako prvič v Hofer, iz firbca kupila tri stvari. Ko sem jih probala, sem bila prijetno presenečena in sem jih šla še kupit, pa še ene tri druge za probo… Na ta način sem zamenjala že kar nekaj izdelkov z njihovimi, pa jemo bolj okusne reči in zapravimo manj. Kako je v Lidlu pa ne vem.

Ampak šla si pa vseeno, a ne?

Ja, šla sem tja na željo mojih prijateljev in potem smo šli s pospeškom v Spar (dobro, da ga imamo).

lidl podn od podna
roba je k bojsi trg
ni vredno denarja,da bi tam kupoval
zame je spar in mercator veliko bolje pa tudi police so leps zlozene

lp:))))))))

No, mi poznamo Lidl iz Italije in imajo odlične stvari, tudi kozmetiko, kot npr tekoče milo ipd. Res ne bi rekla, da ima Spar kaj boljšo robo. V SLo pa res še nisem šla v Lidl.

v našem še nisem bila, v avstrijskih in nemških pa nakupujem že leta. Sploh v nemških je kvaliteta zelo dobra, hrana okusna….je pa tako, da nakupe vedno ločujem. Kavo, naprimer kupim vedno barcafe, ne glede na to, če je v Lidlu, al pa Hofru zastonj talajo. Zelenjava v nemških Lidlih je pa vsaj 10x bolj kvalitetna kot pa v vsakem našem Mercatorju. Ko sem ravno pri tem – na pol gnila cvetača, rjav brokoli, na pol uvednen peteršilj in ena sorta solate – to naj bi bila kvalitetna zelenjava pri najbojšem sosedu????!!!! Da ne govorim dalje – šampinjoni – rok uporabe samo še en dan, od sadja pa drugega kot pomaranče in jabolka ne moreš izbirat…

Hofer se mi je zdel obupen, sedaj pa vidim da je še vedno za odtenek boljši – vsaj kar se izbire, kvalitete in urejenosti prodajnega prostora tiče.
Sicer pa tudi v Hofer ne hodim.

Pa saj so imeli pred časom isto finto v Intersparu – vsaj v MB. So te kontrolirali na vsakem koraku, gušili, skorajda je bilo potrebno pokazati še denarnico. V našem Lidlu je bila sicer tudi cela gora varnostnikov… večinoma so pa pred stavbo čikali, ena varnostnica pa je z veseljem grickala čokolado pri blagajnah in to je bilo to.

Je pa res, da tisti z debelimi denarnicami ne bodo hodili v LIDL ali pa še toliko bolj.

Zelenjava, sadje??? V soboto je bilo tam samo ogromno kivija in paradižnika (sredi trgovine v kartonu), takoj zraven pa ogromne škatle – televizorji, zraven televizorjev pa rolerji in cenene ročne ure…
O kakšnem svežem hrustljavem kruhu iz reklame ni bilo ne duha ne sluha.

V tujini je sigurno bolje, nam pa ponujajo tisto, kar v tujini ne morejo prodati.

meni pa je všeč Lidl v Avstriji
meni se dopadejo pleničke, šamponi.

Nimam debele denarnice, a me v tako trgovino ne spraviš več.
Dobro poznam cene določenih izdelkov in verjemi mi, da sem tam videla dosti enakih a dražjih izdelkov kot v Sparu.

No, jaz Hofer poznam iz tujine in je do pike isti kot tukaj. Vsaj izdelki, ki niso lokalni – salam od Perutnine Ptuj res nisem videla v Nemčiji. :))

pa to ni res napisal:

> V soboto smo šli “firbcat” v Lidl.
> Pa to ne moreš verjet. Se sprašujem in ni mi jasno kako ljudje
> sploh lahko kupujejo tako škart robo.?? Ne bi nam smelo biti
> vseeno kakšne kvalitete je naša hrana. In tudi cene niso tako
> nizke, da bi zaradi tega človek kupoval tako slabe izdelke.
>
> Prodajalci so polnili police in zdelo se je, da jim kupci
> delajo dren, na vsakih 5 metrov stoji varnostnik in gleda kot
> “tele v nova vrata”, kot da vsi ljudje kradejo, nemški
> lastniki se sprehajajo med policami in opazujejo, kaj ima kdo v
> vozičku…….mislim, pod kritiko.
>
> Nimam besed. Sem kupila nekaj keksov in kavo, ravno toliko, da
> nisem odšla praznih rok. Danes si skuham to kavo in šok – tako
> zanič kave pa še ne – fej in fuj. Kaj bo, ko odprem kekse – ne
> vem???
>
> Zaradi mene, če takih cenenih diskontov sploh ni, ker tja ne
> grem več.
>
> Pa kaj, za boga, vam je tam tako dobro in všeč???

Popolnoma se strinjam s teboj. Kaj takega kot je Lidl, še nisem videla.
Res ne vem, kaj je ljudem tam tako privlačno?

Tiste, k niste vajene od prej kupovat v diskontnih trgovinah, boste zdej težko spremenile navade, Jst že leta kupujem v Italiji v diskontih- točno določene izdelke, k vem, da so ugodnejši ko pr nas (npr. papirnate brisače, nutela, pelati, artičoke v olju,…) Pa tud v Hofer sem že pr nas skočila. Samo na Goriškem je samo Mercator in moram saj v Ajdovščino, če hočem v Hofer. Upam, da res poleti pride še Spar, k ma Mercator pr nas absolutno prevlado.

IMajo nas za klošarje zato nam pa dajejo tako zanič robo 🙂

********************************************* We all know that cats rule the world!

Mene take štacune ne privlačijo. V Hoferju smo kupili samo trampolin (pa še po tega sem poslala partnerja), hrane nisem kupila še nobene. Je pa res, da določene artikle dobiš ceneje kar seveda pride v poštev ljudjem z nizkimi dohodki.
Sem slišala, da je tudi populacija ljudi v teh trgovinah drugačna kot jo srečaš drugje. Najverjetneje je povezana s standardom Slovencev.
No kupila pa sigurno ne bi kakšnih oblačil za otroke. Delikatesa pa tekstil mi ne sodita skupaj. Če si jaz lahko kupim hlače v tekstilni trgovini jih bom pa tudi otrokom.

Lidl poznam že kakšnih 10 let, v tem času sem kupila že kar nekaj izdelkov in za nobenega ne morem reč da je slab. Cene so za doličene artikle precej nižje, druge pa kot npr. Spar…. Nekaj tekstilnih izdelkov je bilo zelo dobrih, pa ne da jih ne morem kupiti drugje, samo če dobim jakno iz jeansa za 5€ jo pač kupim tu. Papirnati robčki, wc papir, servieti so odlični, kvaliteta je precej boljša kot blagovna znamka od soseda. Ravno tako so dobre testenine, vložena paprika( posebno pečena), kumarice, fižol. Nam je zelo všeč pivo pak po 6 stekleničk,………….. Ne vem kakšni izdelki so v Lidlu pri nas ( mislim, da enaki), me pa zanima kateri so izdelki, ki so v Lidlu in Sparu enaki, vem za Nutello, ki je v Lidlu cenejša.

Jaz tudi sicer ne maram teh diskonotv, a od lidla so me še dodatno odvrnile agresivne reklame, saj vem, da morajo oglaševat, a mene to kvečjemu odvrne, ne pritegne…

tudi lidl je popolnoma isti, kot v tujini, kupujem kar nekaj časa, res, da ne vse, ampak stvari, ki so nam všeč.

v končni fazi pa, če ti ni všeč, ti ni treba več tja, imaš pa ja dovolj izbire.

potem, pa hodi v špar.

Zakaj pa si ti šla firbcat noter v LIDL? Lahko bi ostala doma! Torej si tudi ti pričakovala kaj dobrega in poceni?

Oprosti, mene še ni videl Hofer niti Spin in Lidl me tudi ne bo.

Ostajam zvesta Sparu, Tušu in Mercatorju predvsem pa zato, ker enostavno nimam časa okoli hodit in preučevati nove neznane izdelke…

No, jaz sem pa ena tistih lenuharic, ki zmeraj naročam stvari po internetu pri edinem prodajalcu, ki to pripelje na dom. Male stvari za sproti sicer kupim v lokalni štacuni pri najboljšemu sosedu. Meni se pač ne da drenjat in hodit dve uri (ali pa še več) po štacuni in iskati izdelke, na koncu pa vse po parkrat zlagat, enkrat v voziček, potem v vrečke, potem v avto in pripeljat domov, pa spet ven iz avta in odnest gor, pa iz vrečk ven v omaro…. Preveč dela. Raje se vsedem za računalnik, poklikam kar rabim, pripeljejo dobesedno pred omaro in samo še plačam in zložim!

Že hodim in bom še hodila, brez skrbi.

kolikor vem ima tudi interšpar, mešano robo, pa mercator tudi, majhnih trgovinic samo z prehrano pa itak skoraj ni več.

New Report

Close