Vorwerk ali Elecrolux Oxy cleaner
Prebrala sem že vse živo, pa vseeno prosim za nasvet. Imam sina alergika, zato iščem sesalec za vsak dan. Nimamo preprog, tudi ne oblazinjene sedežne. Sesala bi torej ploščice in parket, ter občasno jogije. V hiši (pri starših) je že vodni sesalec Hyla, ki je sicer super, je pa z njim, za vsakodnevno sesanje, preveč dela. Občasno si ga lahko sposodim. Razmišljam torej o Vorwerku ali Elekroluxu (oba priporočena za ljudi z alergijo). Kakšne so torej vaše izkušnje s temi modeli: ali res zadržijo prah, ali se vrtinči za njimi, saj ju reklamirajo kot neprodušno zaprta. Hvala, res sem v dilemi.
Imam vorwerka in je definitivno za vsakdanjo uporabo. Za parket in ploščice lahko dokupiš posebno “taco”, s katero lahko za silo tudi pobrišeš madeže (poškropiš recimo s čistilom za okna in greš s sesalcem čez). Je fajn za jogije, ker odpade ročno stepanje (tista druga taca za tepihe namreč ne sesa, temveč stepa).
In ne, zrak se res ne vrtinči za njim. Je pa kar naložba (no, to verjetno veš). Jaz sem zelo zadovoljna. Imamo psa in s tem sesalcem res poberem vse dlake, tudi s tepiha. Moj sin ima alergijo na pršico, pa očitno s temle vorwerkom kar zadovoljivo odstranujemo, ker nima težav. Pojavijo pa se mu, če je nekaj dni nekje, kjer je več prahu ali starega pohištva/tepihov.
Živjo!
Jaz pa iščem nekoga, ki ima omenjeni vodni sesalec. Sama iščem nekaj takega, kar bi bilo za vodno čiščenje, s čimr bi lahko pomila tudi okna, sedežno…
Glede Elektroluxa nič ne vem…imajo pa starši že več kot 15 let Vorwerka in so zelo zadovoljni. Je dokaj mobilen…sploh, če imaš še kakšne dodatne krtače in dobor čisti. Mislim pa, da je bil že pred davnimi leti dokaj drag…ne vem kako je danes.
Lep dan.
Pozdravljena!
Pri nas imamo Vorwerka. Sem bil zelo proti, da bi dali za sesalec čez 200 jurjev, sedaj ga pa ne zamenjam za nobenega drugega. Ima tudi krasno “glavo” za sesanje gladkih površin. Spodaj so trije koluti ki tudi “poganjajo” sesalec naprej – vendar to ni funkcija tega. Samo, da ti nakažem, da je sesanje lahko in v pravi užitek. Vsi priključki so dizajnirani tako, da dosežeš vsako luknjico. Ter všeč mi je, da ga ne vlešeš za sabo.
Skratka, kljub začetnim pomislekom, sedaj vem, da je bil to eden najboljših nakupov v našem gospodinjstvu. To je moja izkušnja. Odločitev pa seveda tvoja.
No, ne veeeeem. Tale Vorwerk meni sploh ne sede.
Če praviš, da imate Hylo… Pa kaj potem, če je treba tisto vodo ven zlit in obrisat sesalnik od znotraj (jaz to kar s papirnato brisačko – sam v kanto vržeš, pa je). Saj ti ne vzame tako grozno veliko časa. Mislim, da se ne more noben primerjat z njim.
Mi imamo eno grozno staro Hylo, ki je bila že na servisu, pa samo razmišljamo, da bi dali staro za novo, ker je kljub glasnosti in mičkeni nerodnosti ful fajn. Se mi pa zdi, da so tanove ful bolj praktične.
Aja, Hyla je pa tolk glasna, ker edina nima dušilca zvoka, zaradi česar se njena moč ne zmanjša. Od vseh sesalnikov, kar smo jih do zdaj imeli, najbolj vleče prav Hyla – tudi če sesaš po 2x na teden, je voda vedno umazana. Tako vsaj veš, da je zares spucano.
LpS