Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Fruchtzwerge

Fruchtzwerge

Mene pa zanima, kdaj ste začeli dajati Fruchtzwerge vašim malčkom (ali tudi jagodo), če so bili ti hranjenje izključno z adaptiranim mlekom.

Pri 7-ih, 8-ih mesecih, vse okuse, bp.
Je bil hranjen z adaptiranim mlekom, pravi požeruh in je vedno jokal dokler ni pojedel 4-6 lončkov Fruchtzwergovih skutk (mali lončki, seveda).
Drugače ni maral nikoli nobenih drugih skutk ali že pripravljenih kašic, edino Fruchtzwergi so bili pa zakon.

MI smo začeli pri dobrih 5 mesecih, z jagodami pa smo počakali, do skoraj 7 mesecev, ker sem nekje prebrala, da če otroku daš jagode pred 6 mes., obstaja velika verjetnost, da se razvije alergija…

lp

Predstavljaj si jetra in ledvičke petmesečnega otročka, kako majhne so….in kako morajo prebaviti vse umetne arome in druge dodatke v omenjeni skutki. Ki v bistvu sploh ni skutka, ampak nek napravek.
Zakaj ji ne bi dali naravne, nepredelane skute s svežim sadjem? Saj to pa ni tako težko…

se močno strinjam s martino.

vzameš eno veliko žlico skute, vržeš v mikser, dodaš eno banano / jabolko / hruško karkoli miksaš in daš malemu v usta…

probajte z domačimi pripravki in ne samo kupljenimi…

ah no pa je ja lažje samo odpreti FC in v roke vzeti žlico…

ali se motim????

Tudi navadna skuta in Frutek/Hipp je po mojem boljša izbira kot Fruchtzwerge.

Tukaj pravijo, da je ta skutka brez glutena, brez želatine, brez umetnih barvil in konzervansov.
Barvila in sladkorji so iz sadja.

Dveletniku jih do sedaj še nisem dala, ker mi delujejo umetno, ampak po temle kar sem prebrala mogoče le ni toliko kemije v njih.

Ne čutim potrebe, da bi jih kdajkoli dajala. Še najmanj dojenčku. V 4 letih jih je jedel moda 5 x, po zalsugi drugih. K sreči jih ne mara kaj preveč, ker so preosladni. Vsekakor pa je to zelo dalče od kakšne skute.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Me zelo veseli,da še obstajamo ženske,ki se nam da skuhat in potrudit za naše malčke!
Ne rečem v kakšni sili al pa na izletu,če res ni druge varjante ,pa naj bo ta kemija,ampak da pa otrok vsak dan dobiva to bedarijo v lončkih…
Joj,mi kar prtisk dvigne,no pa kave nebo trba:)))

Ne me linčat,ker mislim in razmišljam drugače od večine.

Saj jih tudi naši otroci jedo, ampak pri 4-ih , 7-ih letih, po en lonček za posladkat, ne pa 4-6 lončkov, no… in tako mali. Seveda bi otroci pojedli tega kolikor vidijo, ampak starši moramo postaviti mejo, kajne?

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Razmišljam enako. Mali je star slabih devet mesecev, pa mi še na misel ne pade, da bi mu dala “industrijski” sadni jogurt ali skuto. Največkrat dobi kar navadno skuto (kislo mleko, jogurt), včasih dodam sadje. Čim kasneje se navadi na cuker, tem bolje.
LP

Mi je všeč, da nas je kar nekaj, ki razmišljamo, da je naših malčkov kar škoda, da bi jih “filali” s kemijo.

Tudi jaz sem dala naši pravo skuto in dodajala različno sadje.

Je pa res, da ji jagod in ostalega kosmatega sadja (breskve, kivi, maline) do enega leta nisem dajala prav zaradi možnosti da pride do alergije. Sem bila mnenja, da ji ne bo nič manjkalo, če do enega leta ne bo poznala tega sadja. Ga bo lahko pa potem brez skrbi jedla nadaljnih 70, 80 let.

Je pa res tudi to, da je dopolnila leto pozno pomladi in je bilo potem “kosmato” sadje domače z vrta, ki je pa itak boljše od kupljenega.

Pri 5. mesecih.

O, zanimivo. Hvala za link! Jaz sem bila tudi prepričana, da je polno “svinjarije” v njih, pa zgleda ni tako…

Pri 7-ih

7-ih mesecih

pe še veliko ceneje je varianta s skuto in sadjem!

ja dobre ste punce, vas občudujem da ne date nikoli umetnih skut,zanima me ali imate ve pomoč kakšne babice da vam to uspe?ker meni kronično primankuje časa,pa ne mislim zdej samo skut

nimam babice,ne tašče,mož podnevi spi ker ponoči dela,sama skrbim za 5letnika in 8 mesečnico,gospodinjstvo… Skratka vse kar paše v “porodniški”kontekst:))

Včasih bi pa res kakšna pomoč prav prišla:)))))))

Do 14. mes nisem imela žive duše za pomoč, niti za 5 minut ne, pa sem kljub temu v 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kuhala in pripravljala sveže obroke. Sem si kdaj skuhala na zalogo in zamrznila po porcijah, drugih zadev pa nisem uporabljala.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Nikoli dajala, sem raje zmešala navadni jogurt s svežim sadjem , brez sladkorja ali pa domačim medom ( po enem letu starosti), vse tele sadne čire čare, ki se takooooooooooo dolgo ne pokvarijo imajo notri kar dosti E-jev.

Oh tole je pa malo mimo. Dolg rok trajanja z Eji nima prav dosti veze, veš?
Kako so pa naše babice sadje vkuhavale? Z Eji? No, marElice že. :)))
Dolg rok trajanja se krasno doseže s čisto fizikalnimi rečmi, kot so vakuum (vročo reč daš v kozarec, zapreš, fizika naredi ostalo). Ali pa s konzervansi, ki jih dnevno uporabljamo, npr. sol, kis, sladkor…

A to še prodajajo v trgovinah ali so že prepovedali?

Zakaj bi pa prepovedali? Hrana kot hrana, ce pa paranoicni norci panicarite za vsako stvar je pa to vas problem.

…in tako še otroka ne navlečeš prezgodaj na sladkor. 😉

New Report

Close