Fruchtzwerge
Ne čutim potrebe, da bi jih kdajkoli dajala. Še najmanj dojenčku. V 4 letih jih je jedel moda 5 x, po zalsugi drugih. K sreči jih ne mara kaj preveč, ker so preosladni. Vsekakor pa je to zelo dalče od kakšne skute.
Me zelo veseli,da še obstajamo ženske,ki se nam da skuhat in potrudit za naše malčke!
Ne rečem v kakšni sili al pa na izletu,če res ni druge varjante ,pa naj bo ta kemija,ampak da pa otrok vsak dan dobiva to bedarijo v lončkih…
Joj,mi kar prtisk dvigne,no pa kave nebo trba:)))
Ne me linčat,ker mislim in razmišljam drugače od večine.
Saj jih tudi naši otroci jedo, ampak pri 4-ih , 7-ih letih, po en lonček za posladkat, ne pa 4-6 lončkov, no… in tako mali. Seveda bi otroci pojedli tega kolikor vidijo, ampak starši moramo postaviti mejo, kajne?
Vladka
Mi je všeč, da nas je kar nekaj, ki razmišljamo, da je naših malčkov kar škoda, da bi jih “filali” s kemijo.
Tudi jaz sem dala naši pravo skuto in dodajala različno sadje.
Je pa res, da ji jagod in ostalega kosmatega sadja (breskve, kivi, maline) do enega leta nisem dajala prav zaradi možnosti da pride do alergije. Sem bila mnenja, da ji ne bo nič manjkalo, če do enega leta ne bo poznala tega sadja. Ga bo lahko pa potem brez skrbi jedla nadaljnih 70, 80 let.
Je pa res tudi to, da je dopolnila leto pozno pomladi in je bilo potem “kosmato” sadje domače z vrta, ki je pa itak boljše od kupljenega.
Do 14. mes nisem imela žive duše za pomoč, niti za 5 minut ne, pa sem kljub temu v 95{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} kuhala in pripravljala sveže obroke. Sem si kdaj skuhala na zalogo in zamrznila po porcijah, drugih zadev pa nisem uporabljala.
Oh tole je pa malo mimo. Dolg rok trajanja z Eji nima prav dosti veze, veš?
Kako so pa naše babice sadje vkuhavale? Z Eji? No, marElice že. :)))
Dolg rok trajanja se krasno doseže s čisto fizikalnimi rečmi, kot so vakuum (vročo reč daš v kozarec, zapreš, fizika naredi ostalo). Ali pa s konzervansi, ki jih dnevno uporabljamo, npr. sol, kis, sladkor…