dogaja se mi… življenje
OK, mene je ruknila pomlad! Ne morem verjet, kaj se mi dogaja in kaj vse je na kocki, čist sem preč…
S partnerjem (oba v tridesetih) živiva skupaj in počasi razmišljava o otrocih. Za večino sva idealen par, imava pa sem in tja tudi kako nesoglasje. In potem se od nekje vzame ta navihan mladič, ki me potegne v adrenalinski vrtinec sms-ov in potegne preprogo izpod nog. Oba vezana se nama tresejo roke kot odvisnikoma, ko sva blizu, bi po moje lahko koga stresla elektrika (čeprav nisva prestopila še nobene meje ampak je vse samo v zavitih besedah)…
Nočem prizadeti partnerja, še manj zajebati vsega kar imava, nočem pa tudi izgubiti malega. Je izjemen in moram najti način, da umirim situacijo in ga nekako obdržim v življenju na način, ki bo sprejemljiv za vse…
Prepričana sem, da se je to komu že zgodilo. Ampak a je komu uspelo tudi zadevo rešiti kot sem opisala?
Pa prosim nobenega moraliziranja tistih, ki se jim seveda to nikoli ne bi moglo zgoditi. Tudi jaz sem tako mislila…
:))))) simpatična zgodbica:))
Ja, se je zgodilo, se dogaja in se bo še. Vsi smo krvavi pod koži in še tko dobrega mesa se človek prenaje in začne iskati frišno. Tko pač je v življenju. Narava nas ni naredila monogamne, to enostavno ni naravno in ni v naši biti.
Prepusti se, več ti ne morem rečt. Lahko se bremzaš lahko se kontroliraš…mogoče ti uspe. Ne razmišljaj preveč ampak se sprosti. Tko močna čustva je težko brzdat. Očitno, pa brez zamere, nekaj doma ni v najlepšem redu, če te je lahko nekdo drug obrnil. Razmisli, si se ga naveličala, ti manjka strasti? Nekaj gotovo je. Najprej poskusi razrešit domače zadeve, potem pa razmisli kaj iščeš v tem fantu, kaj te pravzaprav tako noro privlači?
Pa veliko sreče. Pa še to, nisi edina, dobrodošla v klubu!:)
Kako to misliš “moram najti način, da umirim situacijo in ga nekako obdržim v življenju na način, ki bo sprejemljiv za vse… “?
Če te dobro razumem, te mulc privlači in bi kar z njim skočila med rjuhe. Med vama je neka kemija. Ne razumem pa, kako bi rada dosegla, da bi bilo to stanje sprejemljivo za vse – tudi za tvojega partnerja. Skočiti čez plot nočeš, ker bi s tem parnerja prizadela in postavila na kocko vse, kar imata, hkrati pa si mladeniča želiš v postelji. Ali pa narobe razumem in bi rada imela z njim samo platonski odnos, ker je pač “izjemen”? Če gre za slednje, ni problema, se mi zdi, če to dokaj normalno razložiš partnerju in mu predstaviš mulca kot nadarjenega za kaj pa vem kaj in da se ti z njim želiš meniti o teh stvareh. Da bi pa partnerja prepričala v to, da bi mu bilo vseeno, če bi tipček spal s teboj, pa verjetno ni za pričakovati. Kaj drugega pa je še možno?
eno je, ne moreš met obeh! No lohk, ampak to ni fer do obeh.
Predlagam ti da se odločiš kaj bi raje. Sedanjega partnerja s katerim plujeta v neke resne vode, otroci…. a veš to pač je adrenalin, ampak drug.
Al bi raj mela tega mladca ki je čist neki novega zate, poslastica, mnjami!
Ampak ne obeh. Al se odloči za partnerja, mej otroke in pozabi na mladca. Al pa pač tvegaj, pusti partnerja in se zdivjaj.
Kaj je prav ne vem. To veš le ti. Sam pazi da ti kdaj za kaj ne bo žal.
Je pa tako, da je najbolje poslušati sebe, kaj si res želiš.
Se strinjam z Mojco…tako pač je in vsi smo krvavi pod kožo. In ne mi govorit, da doma ne more štimat, da se ti to zgodi. Enostavno se zgodi, ker je drugače, ker je nekaj novega, ker je polno “nečesa”, ker je tisto nekaj, ki vleče…
Je pa čudovit občutek!!!!
Bodi previdna, ne tvegaj na vrat na nos! Vseeno se poskusi mičkeno umirit v sebi, ko si čisto zgoraj, lahko narediš neumnost, ki jo boš obžalovala vso življenje. Drugače boš pa stvar speljala trezneje, previdneje, varneje,…..za kakršnokoli varianto se boš že odločila.
če so med tabo in mladcem poleg elektrike prisotna močna čustva se pazi!!!!
ko enkrat prestopiš mejo ni poti nazaj, on bo vedno s tabo. Sploh bo hudo če se bosta 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ujela, ti se boš odločila za sedanjega partnerja, hkrati pa boš želela še vedno stik z mladcem.
hudo je to, vem, sem dala skoz. No moj ni bil mladec :-)))
Mhm, razumem, kaj si želiš – varno zavetje doma s stalnim (malo dolgočasnim morda ) partnerjem in istočasno vsak dan obilno dozo adrenalina od ‘malega’, da bi se počutila seksi, oboževana, ‘ženska za umret’. Saj, ni slabo, a spregledala si nekaj dejstev:
– ‘mali’ ni ( a tega nočeš videti) in ne more biti zamenjava za tvojega partnerja, pa ne zato, ker bi bil premlad, ampak zato, ker si mu ti že vnaprej dodelila stransko vlogo, ne glavne ( dokaz: praviš mu ‘mali’)
– verjamem, da te vse skupaj vznemirja, a v bistvu gre za igro tebe same s tabo – obsijana z žarometi občudovanja ne vidiš žarometa, le močno svetlobo, ki se ji ne bi želela odpovedati
– zadeva NE MORE dolgo trajati, bodisi, da bosta šla pod rjuhe ali pa tudi ne , v obeh primerih bo svetloba počasi popuščala
Nasvet? Nadeni si sončna očala, da te ne bo oslepilo. To je vse.
Ne razumem, od kje ste pobrali takšne sklepe… Jaz *nočem* spat z obema… Če bi enkrat prestopila mejo, bi šla domov samo še spakirat. Želim samo najti način, kako se skulirat (in “malega”, ker je očitno on napaljen še bolj), a si hkrati ostati blizu kot človeka, ker je res nekaj posebnega…
Je pa res, da ta adrenalin paše, vem pa tudi, da takšne stvari lahko za sabo pustijo pogorišče…
Ne vem, kaj ti pomeni “ostati blizu kot človeka”. “Mali” hoče seksat, ali ne? In ti najbrž tudi, čeprav razumsko nočeš. Dokler ne bosta seksala, bodo vsi pogovori in vse ostalo, kar imata, samo bluzenje in čakanje na priliko za seks. Če bi tvoj “mali” že zdaj točno vedel, da nikoli ne bo mogel seksati s tabo, bi verjetno odpeketal. Ampak očitno ima upanje in čaka na to. Dvomim, da bi pristal na zgolj platonski odnos s teboj, čeprav bi se ti mogoče celo lahko pretvarjala, da to hočeš.
Koliko pa je star ta “mali”, če ni skrivnost?
Če je na koncu faksa, ima lahko 23, 24 let, kar ni več prav nizka starost, vsekakor je jasno, da če človek pri teh letih ni zrel, ne bo niti pri 30+. Se mi zdi, da imaš ti 24-letnike za pubertetniške šolarje, da njegovo “zrelost” tako kuješ v zvezde. Je pa normalno, da mlade ženske padajo na starejše, potem po 30 ali 40 letih pa začnejo gledati mlajše. Nisi nobena izjema.
Ja, morala se boš odločiti. Vajina skupna prihodnost je tudi možna, seveda, čeprav se ponavadi tako velika razlika med žensko in moškim ne zaključi dobro. Kakšnih 5 let bi verjetno vozila, potem bi se on zagledal v drugo. To je sicer stereotip, lahko da bi bilo z vama drugače in bi bila srečen par še dolgo časa. Po moje stik z njim, če se odločiš, da boš ostala s partnerjem, ni smiseln. Vedno znova te bo spominjal na to, da bi rada z njim nekaj več. Ali bodi z njim tudi v postelji, ali naredi črto in končaj vajino zvezo. Po moje sta to edini smiselni alternativi. Vse ostalo je podaljševanje agonije.
Res je, fantine na faksu imam za totalno nezrelo rajo (z redkimi izjemami). Se mi zdi, da vem kaj govorim, glede na to, da vsak dan delam z njimi….
Sicer pa imam sama že eno podobno izkušnjo z veliko razliko v letih, sicer v kontra smer. Ni se obnesla, ker je bilo starejšega strah. Zdaj ga začenjam razumevat…
Kakorkoli, zaenkrat sva si obljubila, da vsak zase razmisliva, kaj se sploh dogaja, zakaj in kako se vidiva v prihodnje, brez nepremišljenih potez. Vsaj moj moto ta hip je, da bom hitela počasi (ja, je težko). Oba si želiva ostati blizu tako ali drugače in verjamem, da lahko to doseževa. Bo pa potrebno delat, to mi je pa čisto jasno. Tukaj in doma. Pa čas. Z zgoraj omenjenim imava še vedno en tak poseben odnos, pa mi na misel ne pride več, da bi šla spet v posteljo z njim…