Trma in vse ostale radosti…
Potrebuuujem kak nasvet1
Moj dvoletni mulc že nekaj časa “pridno trmari” in hoče za vsako ceno uveljavit svojo voljo. Vreščanje, po novem spet butanje z glavo… Ne pomaga ignoriranje, preusmerjanje pozornosti, ohlajanje… NIČ!
Ko sva sama, praktično ne zganja trme in je čisto dovolj, če rečem ne. Ko je z nama še ati, pa je včasih obupno. Tamal samo čaka, da bo atiju kako prisolil, ga pošteno butnil z glavo.. do atija je že kar nasilen. V nasprotju s tem pa bi se pri meni kar naprej cartal, me božal, delil poljube… (to željo vedno pokaže sam).
Niti slučajno tamalega ne razvajam, ali mu dajem podporo pri njegovem početju. Lahko bi rekla, da sem do njega celo malo bolj stroga kot mož.
V vrcu in drugje v javnosti je mulo sladek, prijeten in nenasilen otrok.
Tale situacija me je pošteno zmedla in ne vem kako bi to vedenje (predvsem do atija) nekako preprečila.
Zelo bom hvaležna kakega nasveta ali vaših izkušenj.
Hvala in lp
Hallo!
Nimam nasveta, imam pa izkušnje! In to pri 13 mesecev stari punčki.
Včasih sem tudi jaz obupana!
Pri meni, ko sva same včasih zganja cel teater.
Kar z lepega začne vreščati, se z obema rokicama klofutati in če jo vzamem k sebi, da bi jo pomirila pretepe in oklofuta še celo mene…
Ko pa pride oči ali pa ko je pri babici, pa je čisto druga pesem. Stiskanje, dajanje poljubčkov…
Včasih mi je kar hudo, da je tako! Tudi ko jo nesem spat me zadnje čase ne uboga, skače po postelji in se sploh ne umiri.
Ne pomaga nič! Ne božanje, ne stiskanje, ne nežno prigovarjanje, včasih tudi povzdignem glas, ker nič ne zaleže in kar “nori”.
seveda mi je potem žal, pa žalostna sem ker se sprašujem kje delam napako…
No, tudi jat bom vesela odgovorov. Upam, da bo kateri pomagal tudi nam!
Nočko!
Vallery!