Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek težave z matematiko

težave z matematiko

Pozdravljene,

sem novinarka in pišem članek o težavah otrok in odraslih z matematiko.

Je med vami kakšna taka, ki ima tažave z osnovno matematiko?
Da si takrat, ko mora nekaj pomnožiti, na primer, ne more priklicati v spomin, kako se to dela?
Ali pa da so računske operacije zanjo nasploh ena sama velika nerešljiva težava?
Ali še znate svojim osnovnošolcem v višjih razredih pomagati pri matematiki?

S člankom želim prikazati, da je lahko človek povprečno ali pa celo nadpovprečno nadarjen na drugih področjih, pa ima lahko z matematiko hude težave.

Zelo bi vam bila hvaležna za kakšno zgodbo, ki bi jo vpletla v članek kot anonimno, razen če bi mi slučajno bila katera pripravljena zaupati zgodbo z imenom in priimkom.

Vsem pa se zahvaljujem za trud.

Branka

moški so bolj dovzetni za matematiko, seveda izjeme potrjujejo pravilo 🙂

jaz imam težave še z osnovno poštevanko, moj tretješolec jo zdrdra 123, jaz pa si moram ves čas preračunavati in z miselnimi vzorci pomagati pri številkah 🙂

no .. slovnica, sklanjatve, spomin za geografijo in zgodovino pa je moje področje 🙂 veliko bolj mi gre povezovanje ljudi in dogodkov kot povezovanje števil.

Sem mislila, da potrebuješ pomoč. :-))) Matematiko sem vedno oboževala, čeprav sem se potem usmerila povsem drugam.

sicer mi matematika ni delala velikih težav v gimnazije. sem maturo naredila odlično. ampak še danes ne razlikujem >,

a se ti malo hecaš, to da je človek lahko nadpovprečen na določenih področjih ali celo genij, pa čeprav mu matematika ne leži, je že nekajkrat dokazano.

Ugotavljam in sicer pri svojih otrocih, da če je matematika najljubši predmet, otroku malce poškripa pri tujih jezikih….
Glede na to, da je pa mlajša hči ( 12 ) genij za jezike ( ang. nem, španščina ), pa ji manjše težave dela prav matematiika- Posledično ni njen fan predmet.

******************************************************************************************************** Je juho polil pa jih je slišal : a zdej si pa sit, k boš lačen ...

Meni je v šoli matematika šla dobro.Zdaj pa ne bi znala pomagati mlajšim, ker sem vse pozabila.Res je, da se kar bojim poglobiti v matematiko, če pa bi se, bi verjetno padla notri.
In ja sram me je, ker se trenutno ne spomnim osnovnih pravil.

Najbolj sem sovražila naloge povezane z logiko in pa seveda pretvarjanje v različne enote.

New Report

Close