težave z matematiko
Pozdravljene,
sem novinarka in pišem članek o težavah otrok in odraslih z matematiko.
Je med vami kakšna taka, ki ima tažave z osnovno matematiko?
Da si takrat, ko mora nekaj pomnožiti, na primer, ne more priklicati v spomin, kako se to dela?
Ali pa da so računske operacije zanjo nasploh ena sama velika nerešljiva težava?
Ali še znate svojim osnovnošolcem v višjih razredih pomagati pri matematiki?
S člankom želim prikazati, da je lahko človek povprečno ali pa celo nadpovprečno nadarjen na drugih področjih, pa ima lahko z matematiko hude težave.
Zelo bi vam bila hvaležna za kakšno zgodbo, ki bi jo vpletla v članek kot anonimno, razen če bi mi slučajno bila katera pripravljena zaupati zgodbo z imenom in priimkom.
Vsem pa se zahvaljujem za trud.
Branka
moški so bolj dovzetni za matematiko, seveda izjeme potrjujejo pravilo 🙂
jaz imam težave še z osnovno poštevanko, moj tretješolec jo zdrdra 123, jaz pa si moram ves čas preračunavati in z miselnimi vzorci pomagati pri številkah 🙂
no .. slovnica, sklanjatve, spomin za geografijo in zgodovino pa je moje področje 🙂 veliko bolj mi gre povezovanje ljudi in dogodkov kot povezovanje števil.
Ugotavljam in sicer pri svojih otrocih, da če je matematika najljubši predmet, otroku malce poškripa pri tujih jezikih….
Glede na to, da je pa mlajša hči ( 12 ) genij za jezike ( ang. nem, španščina ), pa ji manjše težave dela prav matematiika- Posledično ni njen fan predmet.