Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek komentarji v stilu uf kako je velikaaaa

komentarji v stilu uf kako je velikaaaa

me blazno nervirajo. PROV PA KAJ POL! pri nas smo vsi bolj pri ta velikih in posledično imamo velike otroke. Zdaj pa poslušam vsakič ko ven pridem z nekajmesečnico, komentarje uuuuu kako je velikaaaaaa!!!?????, kot da je kaj narobe z njo. Ma dejte se mal zadržat ljudje no.

verjetno ni tako veliiika, pač pa DEBELLLLA:in ljudje so pač vljudni…Pomeni pa, daj jo nehi tolk basat….:))

:))))))))) TOČNO TO SEM HOTLA REČT! Debela je, tko da so še prijazni. Jaz vedno rečem otroku, ki je debel, da je velik in močan!:))))
Mamica, si ti mal v depri, ker edino mama, ki je v depri lahko tako razmišlja…ja hudiča neki ti pa mora človek rečt, če otrok ni lep ali pa simpatičen…je pa pač veeeeeliiiik al pa moooočaaan al pa ima močaaa glaaaas:))))))))))))

točno tako.Čeprav je seveda vsaki mamici njen najlepši….Tudi men je bil. Ko pa zdaj gledam slike nekajmesečnika…no, bi se našlo kup ”lepših” ..AMPAK…tko pač je. Še vedno je najlepši.

)…

Saj ste nore no. Žensko sta kar določili, da ima debelega in grdega otroka, pa saj nista normalni!
Ninika, ne sekiraj se, morda so ti pa mamice nevoščljive, ker je tvoj otrok večji od njihovega. Nekatere imajo pač drobne dojenčke, druge spet večje, to je normalno, glavno je da je zdrav.

Hvala enako. jaz enostavno preslišim.

Pa saj takšen komentar ni mišljen slabo, čeprav verjamem, da si ga že naveličana poslušati :). Vsak otrok je tako zelo poseben in drugačen od vseh drugih, da je to povsem normalno, da se jih med seboj primerja. Pa komu rečeš : Vau, kako ima lepe laske, …. kako je velik, … drobcen,… živahen, … miren, … kako zelo je podoben mamici, ….
Zakaj vzameš to tako negativno? Vzemi to kot občudovanje 🙂

tako je življenje, navadi se na presežnike in pohvale…saj zelo hitro minejo, po 3 letu starosti rapidno upadajo.

A daj no, vesela bodi, da nekoga sploh zanima tvoj otrok. Kako bi se pa počutila, če ga sploh pogledali ne bi? Enostavno je treba nekaj rečt, in to, da je velika res ni nič takega.

Meni je šlo pa blazno na živce, ko mi je nekaj ljudi reklo, da je mali debel. Pa sploh ni bil, bil je normalen otroček s klobasami na rokah in nogah in res je imel precej okrogla lička, ampak to je še daleč od debelosti.
Ne vem, sem sama sebi obljubila, da če bo pri drugem enako, da bom takim vtikljivim ljudem (večinoma so to stare babe) rekla, naj raje sebe pogledajo ali kaj takega.

Ej, če so to res stare babe, potem je to, da je debel, mišljeno kot kompliment. Zagotovo. Jaz sem imela staro mamo, ki mi je vsakič, ko me je videla, pohvalno rekla: “joj, kako si lepo debela.” Jaz pa najstnica (drobna, da ne bo pomote) in nos do tal. Ampak je res mišljeno kot kompliment. Vsaj pri starih gospeh (ampak res starih, tam 70, 80 let).

Zakaj te pa to moti?

Nasemu mulcu se ze 10 let cudijo, kako je velik, pa me ne gane. Bols kak cm vec kot manj (vsaj tavisoke police brez stola doseze).

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Mah, meni je pa všeč, če kdo pohvali moja otroka, da sta velika – smo tudi nasploh v družini sami veliki. Govorim o telesni višini 😉 Tudi sama marsikdaj pohvalim kakšnega otročka, da je velik. Ne vzemi tega slabšalno, gre za pohvalo oz. čisto pravi kompliment. A veš, da sem vse do zdaj menila, da je mamicam všeč, če pohvališ njihovega malčka? No, bom drugič raje molčala…

Ah, daj no, kako te lahko to moti?
Pač imaš velike otroke in to ljudje opazijo.

Kleo, če se samo spomnim na mojo staro mamo….ona je zmerej, ko smo se pogovarjali o kakšnem otročku rekla, da je tak, fajn “GOST”! A si predstavljaš, ne debel, ampak gost :-))
Jaz sem si pri mojih vedno želela vidt vsaj kakšno gubico, en mejčken šlavhec, pa sta bila oba tako suha, ko ene grinte 🙂
Tako, da ne smeš tega tako zares vzet.

Poslušam enake komentarje že 25 let ( res moji otroci so vsi zelo visoki, ampak saj sva midva tudi, druga generacija pa starše ponavadi preraste) in moram priznat, da te razumem. Še hujše bo, ko bo šel otrok v šolo, pa bo za kakšno glavo iz vrste štrlel. Temu se pač ne bosta mogla izogniti, ne ti in ne otrok, ker so ljudje pač ne vem sploh kakšen izraz naj uporabim. Ti moraš samo otroka že od malega naučiti, da bo ponosen na to, da je velik in ne da bo zaradi tega zakompleksan. Meni je pri mojih uspelo, sama sem bila pa svoje čase zelo zakompleksana zaradi višine.

Pa zakaj te to pravzaprav tako moti? Dobro, če to slišiš 20-krat na dan, ampak ljudi dojenčki pač zanimajo in so jim simpatični, pa pokomentirajo. Mar ni lepo, da se jim ob pogledu na dojenčka obraz razleze v nasmešek?
Navadi se, ker bo pač tako. Moja hči je stara osem in pol, pa je še vedno tako. Če pa ne bi bila visoka, bi pa verjetno poslušala, ja kako je pa zrasla…. In tako naprej.

se ena zgodbica na temo velikosti:

Ko sva sina pripeljala prvi dan v solo, v prvi razred, smo se pred razredom drenjali starsi, otroci pa so se drenjali v razred. Nas mulcek se je prebil malo pred nama in pristopil k uciteljici, ta pa ga je najprej poslala ven in mu razlozila, da imajo tretjesolci razred na koncu hodnika. Ko je mulcek rekel, da je prisel v prvi razred, ga je se enkrat poslala v tretjega, potem pa ga je se dvakrat vprasala, ce je preprican, da je prvosolec.
No, ko sva z mozem stopila k najinemu nasledniku, ji je postalo jasno, da je v njenem razredu :)))

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

take mamice bi morale svoje otročke u komoro zapret,ker itak nebo nihče nič prav ne reku ne naredu!!!!!!!!!!!!!!!

New Report

Close