Na obisku
Hojla!
Ali res samo jaz toliko kompliciram ali gre tudi vam na živce, če vam ljudje hodijo po hiši bosi ali pa obuti? Potem pa naši mulčki vse pobrišejo, ko se valjajo po tleh. Je res tako grozno, da obisku ponudim čiste copate?
Da ne rečem, kako sem alergična na to, da kamorkoli pridemo sledi divjanje, pa valjanje po tleh… Nekako se mi ful gnusi, da se po tujih domovih otroci valjajo po tleh.
Kako pa vi to rešujete?
Lep pozdrav,
Ž.
Nisem tolk picajzlasta… :))) Se hecam…
No, ampak, če sem čist iskrena moram pa povedat, da se meni včasih blazno upira copate pri kaksnih obuti… Sem rajsi bosa v svojih nogavicah, ko vidim tiste krpaste, raztrgane (da o vonjavah ne govorimo) copate, ki mi jih ponudijo…
Nocko, Sloncek
Vem, da bo večina odgovorov kontra. Svojih obiskov nikoli ne posiljujem s copati. Če pa želijo, jih tudi dobijo. Cele in čiste. če pa za obiski ostane kakšen kamenček ali prahec pa uporabimo sesalec in krpo, pa je. Mislim, da imam stanovanje primerno čisto in vzdrževano. K takim, pri katerih se mi gnusi, pa ne hodim na obisk. Ena zlata sredina, ni za pretiravat.
Načeloma se pri nas vsi obiski sezujejo. Še posebej v tem času ko je dež in blato. Copate imamo cele in čiste. Jih pa ne silim da se jih obujejo, so pač bosi.
Ker se meni zdi logično, da če pridem kam na obisku, da ne hodim po stanovanju v čevljih, od obiskov pričakujem isto. Pa moram priznati, da vsi to spoštujejo in da ni problemov.
Moja tašča, ki je sicer “picajzlasta” in ima doma skoraj sterilo pravi, da je to čisto balkansko razmišljanje – namreč sezuvanje čevljev in obuvanje copat. Tako pri njej hodimo obuti, pri nas ponavadi tudi, razen, če kdo izrecno vztraja, se sezuje in obuje copate ali pa je bos. Ko obiski (sicer jih nimamo prav veliko) odidejo, se za njimi pač pospravi, če je posvinjano, sicer tla počakajo na “redno” čiščenje.
Ljudi, pri katerih bi se mi gnusilo, da se malček valja po tleh, pa sploh ne poznam. Bolj ko razmišljam, se ne morem nikogar spomniti. tako da smo kar nekako “kultivirani”.
Če mi gremo kam na obisk, se vedno sezujemo, zato isto pričakujem tudi od ostalih in se mi zdi skrajno nevljudno, če kdo kar ignorira vse pripravljene copate in navali v stanovanje! Povsod v stanovanju imamo namreč laminate, katere kolikor se da čuvamo in vzdržujemo in bi bila zelo jezna, če bi zaradi takšnih ljudi morali kmalu spet zamenjati pod, ker bi imel luknje in zareze zaradi čevljov, petic in kamenja.
Bila sem vzgojena tako, da cenim in čuvam tisto kar imam in ne morem pomagati, če je nekdo potem zaradi tega celo užaljen!
Lp