Koliko pravljic, knjig…
Spodnji dve temi o pravljicah in knjigah za triletnike sem z veseljem prebrala. Zanima me, koliko knjig na dan preberete svojim otrokom. Je to ena pravljica, ena knjiga formata ala Nodi…Včasih se mi zdi, da bi morala mojim kar cel dan brati. Imate omejitve? Pa pravljice zvečer-ena in spat ali v nedogled, da starši prej zaspimo :)?
odvisno od dneva. če je tak kot danes, ko verjetno ne bo veliko možnosti za igre na zraku, potem je pravljic in družabnih iger več, sicer pa če je dan podoben včerajšnjemu pa pravljica pred spanjem. omejitev za pravljico pred spanjem pa je ura in seveda želja otroka. včasih posluša eno, drugič bi pa lahko brali celi dan in celo noč. skratka prilagajanje otroku, dnevu in razpoložljivemu času.
Tole je malo odvisno od dneva. Včasih nas ni cel dan, potem se čez dan pač ne bere. Včasih pridemo iz vrtca domov in ne gremo več nikamor, takrat se bere bistevno več. Skretka, minimum je večerno branje, ki pri nas traja 20 – 30 minut in spada v večerni ritual. Če je to običajno popoldne, potem beremo vsaj eno uro, včasih res beremo skoraj celo popoldne, zlasti če dežuje in ne moremo ven. Včasih so to slikanica, večinoma pa so to zdaj, pri pikinih petih letih in še malo, zajetnejše knjige, ki jih bolj ali manj beremo po etapah.
mami
Kakor kdaj, kot so že punce napisale. Odvsino predvsem od vremena in zdravja. če lahko zunaj nori, je ena pred spanjem od naju, potem pa polsuša kaseto ali CD dokler ne zaspi. V slabem vremenu pa je branja na potenco.