Ajdov kruh z orehi :)
maram, pečem ga v kruhomatu, itak vsak dan pečem tako kruh in včasih tudi jadvovega..recept za kruhomat, ki ima dva mešalca, če katero zanima…
300 gr ajdove moke in 300gr bele moke, 350 ml vode in vmes malo olivnega olja, nato velika merica sladkorja, malo manj soli, ena vrečka suhega kvasa in te setavine daj po zaporedju kot zahteva kruhomat, najprej tekočino, nato sol, sladkor, nato moko in nato čez kvas, da ni v stiku z vodo, čez vse to pa jaz že kar dam še orehe, eno pest, nič jih ne drobim, se nato itaks ami in to je to, dobro ja!
Knedl, to je osnova za vsak kruh, le moko se meša, osnova je vedno pol bele in nato dodaš moko, čigar kruh želiš;)), kot opisuje Jazzi…naj ti peka rata,))!
Če vam taka mešanica ne sede, lahko daste še manj ajde recimo, le 200gr in 400 gr bele moke, vse je stvar okusa. Govorimo o kruhomati, ki ima dva kavlja…
In še tole, Lidl ima super mešanice za polnozrnati kruh, čudovit kruh je, njihovo moko od nekdaj kupujem po tujinah, ker pri nas teh trgovin še ni bilo, zdaj so in sem takoj preverila, ja imajo jo, to je tista svetlo zelena embalaža, gor med črkami piše vital…ampak jaz ne delam po tistih navodilih, ampak po tehle…
300 gr lidl moke, 300 bele, nato pa vse ostalo enako,kot opisuje jazzi le malo manj soli, le pol ali še manj velike merice in rata enkraten kruh, svez je dokler ga ne poješ, okusen in vmes jaz dodam še mešanico semen, ki jih kupim v mercatorju med zdravo prehrano. Semena dodam kot jazzi orehe, lahko pa tudi orehe, toda orehi vedno obarvajo kruh še bolj v temnega, to mogoče nekomu ne bo okej. Skratka delat eksperimente, recepte si zapisujte in kmalu boste imele same najboljše mešanice za kruh po samo vašem okusu, kot jaz….lahko dodaš tudi popraženo čebulo in dobiš čebato…idej veliko, po vašem okusu pa je