Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zdravila na recept iz Avstrije

Zdravila na recept iz Avstrije

Pri nas se ne da dobiti nekega zdravila, smo pa dobili recept in navodilo, da ga dobimo v Avstriji (seveda proti plačilu). Zdaj pa ne vem – a rabim zdravstveno kartico tudi s sabo, ali je recept bolj za to, da vemo katero zdravilo rabimo?

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

meni so prijatelji iz Švice poslali zdravila nazaj , le na podlagi mojega recepta, ki sem jim ga predhodno prej poslala po pošti. Karrtice niso rabili in celo še več, jaz sem lahko nato račun uveljavljala pri ZZZS, ker smo to zdravilo potrebovali nujno in ga SLOvenija ni uvozila, no imela ga je s pretecenim rokom in tako smo morali v tujino. denar smo dobili nazaj.

jest sem videla slovence v austriji v lekarnah da dvigujejo zdravila z belimi recepti in seveda plačajo
kako pa je pol v Slo pa ne vem

Po mojem rabiš recept, če je tudi v Avstriji to zdravilo na recept, strošek pa potem naknadno uveljavljaš pri naši zdravstveni kasi.

OK, hvala.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Jap, v Avstriji je dovolj recept. Plačaš. Potem pa pošlješ izvid (kjer je predpisana terapija s tem zdravilom) in račun na ZZZS ter uveljavljaš refundacijo. Traja kak mesec, da ti povrnejo, ampak bokje to kot nič :-).

ja, beli recept mora biti, ne te nasi zeleni!!!

New Report

Close