Včeraj v oddaji Preverjeno, ena zgodba???
Včeraj sem preklopila ravno, ko je tista mlada mamica kazala kje živi, na jok mi je šlo, sploh se nisem mogla pomiriti, da se lahko to dogaja v mojem svetu, svinjarija, da ljudje nimajo vode…v parlamentu pa si voluharji izmišljajo vse živo za svoje riti. Ma bi vse postrelila resno!
Rada bi tej familiji pomagala in kaj zdaj, na koga se moram obrniti, res bom vesela nasveta, kajti ta zgodba in ta mlada ženska me je ganila do konca. Saj vem, veliko je takih in podobnih…pomagam delček, ker več ne morem…
Vsak namig je dobrodošel, kam, na koga,da pridem do nje osebno, kajti le njej osebno bom pomagala, ne preko posrednikov!
Hvala!
Obrni se na POP TV na uredništvo oddaje Preverjeno.
LP
Se strinjam, tudi mene je totalno pretreslo, potem pa vidiš ene s petimi BMW-ji doma pred razkošno vilo (zgleda da se bližamo Ameriki), a tisti seveda ne bodo pomagali, ponavadi nakažejo kakšno, čeprav skromno pomoč, tisti, ki imajo tudi sami bolj nizke prihodke… res žalostno, da se te razlike ne bodo nikoli izenačile, samo še poglabljale se bodo v tem našem ljubem kapitalizmu… Tudi jaz sem se včeraj spraševala, zakaj niso objavili kake številke računa, kamor se lahko nakaže…
mene so tudi pretresle njihove razmere, samo ko so začeli denar skupaj seštevat, mi je vse minilo
kolikor se spomnim je dobila čez 600 € dohodka; ne vem sedaj ali je preživnina in otroški v to všteto ali ne,
sama dobim 600 € plače, 80€ preživnine in 138 € otroških dodatkov
PLAČUJEM NAJEMNINO – oni je ne
v 7-ih letih kar sem samohranilka (jaz + 2 punci) smo uspeli v stanovanje nakupiti komplet novo pohištvo in odplačati avto. Stara sem 35 let kot onadva.
Kako torej onadva razporejata z denarjem?
In kaže na luknje v strehi; pa je cel dan doma. Jaz, ki sem ženska bi vzela lojtro in kos polivinila in vsaj za silo pokrila luknjo,…………
me zaboli, ko vidim, da dobim komaj kaj več denarja, pa živim brez jamranja;
še kosa kruha ne dobim podarjenega. Vse si moram sama zaslužiti.
Sem zato, da se jim pomaga.
Samo nekdo jih mora tudi naučiti ravnanja z denarjem in urejanja/pospravljanja svojih bivalnih prostorov.
k.
No, to je pa tudi mene presenetilo, namreč njihovi prihodki, žal mnogi imajo take ali še nižje… je pa po drugi strani res, da s takšno plačo ne moreš sanirati takih razmer, ampak pač nekako prideš skozi mesec, za takšna popravila oz. prenovo hiše ti pa ne ostane praktično nič. Saj ne morejo vendar živeti z 200 ali 300€ na mesec, z majhnim otrokom!??
Eno je namreč, če tako plačo prejema kdo, ki ima urejen dom, drugo pa, če imaš take razmere, kot imajo oni, tako da si definitvno zaslužijo pomoč! Pa tudi, ja, nekdo bi jih lahko poučil o preudarne(jše)m ravnanju z denarjem, morda tudi tukaj pri njih zaškripa.
Ta mati samohranilka dobi vsega skupaj 700 eu(170000 siz).Halo,kaj se vam ne zdi to dosti?
Koliko ljudi in penzionistov dobi manj denarja,pa še najemnino plačujejo.
Malo se umirite in seštejte 1+1.
Da živi v taki podrtiji,si je sama kriva.Morate gledat 3-5 let nazaj.,ko ni imela otroka.Tkrat bi mislila na boljšo streho nad glavo,ne pa sedaj,ko ima otroka.
Pa brez izpadov z vaše strani.
Prispevka nisem gledala od začetka, zato mi ni čisto jasno, kdo vse živi tam skupaj v tisti podrtiji. Mamica s sinčkom, ok, potem en odrasel moški, ki ni oče tega otroka (a je partner od te mamice?) in njegova mati. Čudilo me je, ker je rekel, da je že kar nekaj časa brez službe, in bi lahko marsikaj porihtal pri hiši.
Potem pa, dohodki. Ja, tudi z manj živi veliko ljudi, in ne jamrajo.
Ne vem, a sem samo jaz slišala, da je tu še mama oz. tašča? Štirje ljudje živijo s 700 evri.
Ehm, obstajajo preprosti ljudje, ki enostavno potrebujejo pomoč pri iskanju rešitve. Oni vidijo samo popravilo tiste šupe, čeprav se to zanesljivo ne splača. Mene recimo tudi zbode, ko zbirajo denar za invalidsko dvigalo v raznih Pizdovcih bogu izza nogu, pa je cela hiša komaj kaj več vredna od tistega dvigala. Zakaj se raje ne preselijo, recimo? Koliko je takšnih primerov v LJ! Pojma nimam, zakaj ljudje ne gredo raje na podeželje, če si tam lahko kupijo normalno veliko stanovanje – ne, raje se stiskajo v garsonjeri v LJ. Take stvari tudi meni ne gredo v račun. Če ne gre, je pač treba pogledati malo naokrog.
Po mojem se ni nihče dovolj poglobil v njihov problem in jim razložil, da bi v NM najbrž lahko živeli čisto spodobno, pa tudi Mateja bi tam skoraj zagotovo dobila službo. Sicer pa socialne delavke niso pristojne, da predlagajo selitev, in s tem je zanje stvar adakta (ne vem, koliko so se ukvarjale s to družino, upam, da jim ne delam krivice).
Pred leti smo trije (jaz, brat in mama) morali živeti s pol manj denarja + najemnina…o preživnini s strani mojega očeta (preživninskega sklada še ni bilo), pa smo lahko samo sanjali….. Oni dobijo in obupavajo s 700evri na mesec?! Pri 26-ih letih?!
Smilijo se mi, hiša je res v razsulu, ponavadi zelo, zelo zagovarjam socialo, ampak tu se mi res zdi, da bi nekdo rad prišel do cilja s čim manj napora…. Res, da 700e ni bogastvo, s tem res težko obnovijo tako dotrajano hišo, ampak je pa dovolj za najnujnejše… Jaz bi na njihovem mestu zaprosila za socialno ali neprofitno stanovanje, ali pa res kam v mesto živeti, kjer je več služb za oba….
lp,
N.
So družine, ki so potrebne pomoči pa ne……vedno se najde kdo, ki to izkoristi, ne bom trdila o tej družini, saj prispevka nisem gledala, vem pa, da je ne dolgo nazaj bilo o eni samohranilki, z dvema otrokoma, kako ne shaja s toliko kolikor dobi itd……drage moje na mizi pa položnica za 23.000 sit in nekaj fičenkov……za mobitel………………..ja lepo vas prosim, kdo je tuki bog…..za 100 eur…..mesečno se da nekaj narditi…………………..
Od 22 postov pod mojo temo, le eden, en sam dejanski odgovor in to prvi od žogice. Vse ostalo spet tako kot vedno, pisanje, ki ga jaz osebno sploh ne potrebujem! Menite, da sem res idiot, ki bo svoj težko prigarani denar metala skozi okno??? Prav zato želim direkten stik s to družino in se bom znala že sama odločiti kako in kaj.
Pa spet vse zelo površno gledate oddaje. Oni vsi skupaj dobijo nekje okoli 700 eurov….ne pa le ona, kot trdi večina tule. Pa četudi bi, nisem po tem spraševala, vprašala sem direktno al le ena mi je odgovorila…forum, forum, da se ti ljubi…
Hvala vsem vseeno, pa srečno!