Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek A je tapravo kosilo res samo z mesom?

A je tapravo kosilo res samo z mesom?

Zadnjič sem za kosilo pripravila kuhan mlad krompir, beli mladi sir, mlado čebulo in paradižnike. Pa je začel mož težit, kje je pa meso in da brez mesa ni kosila. Pa se je prav najedel tudi brez mesa, ker je bilo vse ful okusno in nasitno. A vaši dedci tudi težijo, če ni vedno mesa na mizi? Sicer nisem vegeterijanka, ampak meni meso prav redko kdaj zapaše, on bi ga pa stalno jedel.

Pri nas je isto. Ampak nimam kaj. Pač naredim meso, da je mir pri bajti.

Ne, meso sicer jemo sem ter tja, pa še to bolj zato, ker meni zapaše. Da bi imel pa kdo pripombe, da ni kosila brez mesa, ne, to pa nikoli in nikdar.

NE!!! To sva razčistila že pred poroko. Meso 2-3X tedensko- še to je preveč, glede na to, da malica salame, paštete,…

Kosilo, ki si ga pripravila, je fantastično!

No pri nas ni tako hudo…ceprav tamal postaja tisti,ki mu kosilo ne disi,ce ni kaj mesa…se najrajs ima kuhane klobase 🙁

odvisno kako je tvoj navajen.
Mi nismo vegetarijanci, pa jaz imam zelo rada meso, vendar pa včasih tudi cel teden nimamo mesa za kosilo (oz. večerjo)

Pa še nikol mi ni nihče rekel, da zelenjavni obrok ni prava hrana:)

Se pravi, tako je navajen, tako si tudi ti nadaljevala, seveda je potem pa presenečen, ko se to enkrat zgodi:)

Moški so ponavdi bl tečni okrog tega.

ne,tudi brez mesa se najemo

tud mi ne jemo vsak dan mesa, mož je na začetku sitnaril, sedaj pa se je že navadil. če mu kaj ne paše, si naredi sendvič. sicer bi pa on čist vsak dan jedel pohane zrezke in pomfri.

Pri nas meso ni vsak dan na sporedu imamo radi tudi ne mesna kosila. Konc koncev kot praviš so tu še zajtrki in malice, ki dostikrat vsebujejo salame, klobase in podobno.

Mi jemo meso doma samo 2x tedensko, saj ga ne jaz in ne mož ne pogrešava. Sinko ima pa tako kosilo v vrtcu, tako da dobi dobolj beljakovin in drugega :))

Ponavadi ga enkrat narediva med tednom, jemo pa ga še v nedeljo pri eni od tašč :))

Tudi meni bi pri tvojem kosilu manjkalo meso:))))) Se mi zdi, da ta kombinacija kar kliče po eni piški:)))) Drugače tudi ne jemo vsak dan meso. Razne enolončnice, krompirjev golaš, jota, ričet ipd. so dobri brez mesa.

Akako pa si naredila beli mladi sir?

jaz bi krompir spekla … 🙂
sicer odlično kosilo, moj bi bil navdušen.
rad je meso, med vikendom ga gotovo vsaj en dan jemo, čez teden malica v službi in jaz tudi, jemo skupaj samo večerje, takrat pač ne meso. Tudi v službi mesa ne je vsak dan …

Tudi moj možiček je včasih jamral, da brez mesa ni kosila. Pa sem ga kar navadila da je in to zelo nasitno.

Zdaj mu zadostuje riž z zelenjavo , testenine v smetanovi omaki,pohana cvetača, zelenjavne čorbice,….pa še bolj zdravi smo, ha ha ha

Pri nas meso ni vedno. Opažam pa sama, da sem po nemesnem kosilu precej prej lačna. 🙂

Tudi pri nas tu pa tam za kosilo brez mesa. Pa kaj, finačno je na koncu še
na slabšem – mi pojedo iz hladilnika vse salame in klobase, ker so čez eno
uro že lačni.

Midva jeva meso 2-3 x na teden, poleti, jo je aktualen žar pa malo pogosteje. Midva sva bolj na zelenjavo mahnjena, ni kosila brez zelenjave. Trenutno so na mizi dostikrat beluši, stročji fižol, naredim kakšno zelenjavno rižoto, juho, spečem ali nafilam bučke, pa krompir itak, obvezno pa zraven ogromna skleda solate.

ma kupila sem ga na tržnici :)) meni je to nekaj najboljšega za papcat

To je od doma navajen, pri njih mora bit meso skoraj pri vsakem obroku, pač stara garda je tako navajena :))

Odgovor na vprašanje je abolutno ne, ampak povej to mojemu možu. Sicer sem odgovor glede tega nekako našla v naših krvnih skupinah – če poznaš to, da naj bi A jedli mesno hrano, tisti tipa B zelenjavno, … Sicer pa jaz pripravljam v zimskih mesecih res bolj mesno, v poznopomladnih in poletnih pa bolj zelenjavno hrano.

Mojmu se zmeša če ni mesa – je mesojed in se ne premakne od tega! :)))) sama jem bol takšne stvari – krompir, solato, pečen paradižnik, “makaronflajš” :))) rižota, rižev naratek … meni ni glih za meso, ampak njemu ga pa vedno naredim! Tudi lazanja mora biti mesna pri njemu, meni zadostuje zelenjavna – jah, ni kej … moški kot moški

NE. Med tednom je meso, kar ga osatne od nedelje, pa morda še 1 x in potem v nedeljo. Najhujši mesar je tamau, pa ga bremzam. Meso 2-3 x tedensko je čez glavo dovolj, pa še to ga je malo.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Takšen je moj oče :))) Če se s kom pogovarja, vedno trdi, da mu ni kaj dosti mar za meso, če pa naredim kosilo brez konkretnega mesa, se mu kar nos povesi ;))) Ostali družinski člani nismo taki “mesarji” – če je, pojemo, če ni, pa ne čutimo potrebe.

enolla*, ce ze sklepamo,d a krvna skupina vpliva na potrebo po mesu: po tej “teoriji” je A krvna skupina bolj vegeterijanska kot ostale.

sicer sama ne dam kaj dosti na to idejo, ampak… 🙂

New Report

Close