prijateljica ima birmo-prosim za nasvet
pri nas je navada, da se birmancu podari malenkost kot spomin na birmo in povabljenca, ki je darilo dal. jaz ponavadi kupim kakšen kos zlatnine (mogoče obesek za verižico, ali pa enostavnejši prstan) ali pa kaj srebrnega (verižico ali zapestnico), poleg pa dam v kuverti daljši sestavek (recimo na eni strani), kjer iskreno in s svojimi besedami opišem, kako vidim prelomnico, kot je birma, v življenju kristjana, in birmancu obljubljam v prihodnosti vso svojo oporo in pomoč.
daril “za okras” ne kupujem, ker se mi zdi brezveze, da potem po določenem času obleži na podstrešju, obdarovanec pa ima slabo vest to vreči stran, pa čeprav nima za kaj imeti.
če se mi zdi da bom z nakitom “ustrelila mimo”, in če ne vem, kaj dati, dam rajši v kuverto poleg sestavka kar kakšnih 5 bivših tisočakov, zdaj pa recimo 20€.
upam, da sem kaj pomagala.
Spoštovani!
Čestitka ob tem lepem dogodku bo lepa pozornost. Lahko priložite kakšen bankovec v čestitko, kot so napisali že zgoraj, ali pa se morda s prijateljico umakneta nekam na samo ali na kakšno kavo in se posvetujeta o njenem birmancu ali birmanki, morda mu/ji bo ali je kaj posebej všeč.
Tako, mislim, bo najbolje. Darko