Najdi forum

ZOB

Pozdravljeni!
upam da mi bo kateri/a znal/a odgovoriti. Moja hčerka bo za dobra dva meseca dopolnila 3.leta. Pred tremi tedni je padla in se udarila v zobe. Sedaj opažam, da je eden izmed prednjih zob čedalje bolj temne barve. postaja dobesedno črn. Me pa je strah, da ji sploh zaradi poškodbe živca niti stalen zob nebi ko bo čas prišel ven. sicer sva po 10.04.07 naročeni pri zobozdravniku ampak mene panika in prosim za Vaše mnenje podobne izkušnje.

hvala, hvala

Mlečni zob mislim, da nema nobenega vpliva na stalne. Da postaja črn je znak, da je zobček mrtev. Veliko otrok ima mlečne zobe popolnoma gnile in jih karies načne skoz do korenine, pa zato nimajo slobšo kvaliteto zob.
Mislim, da si lahko mirna, ne bo se zgodilo nič katastrofalnega.

LP

Stalni zob je še spodaj, glede na to, da postaja črn samo en mlečni zobek, udarec le ni bil tako hud.
Mene ne bi skrbelo, lahko pa da se motim.

Ja, ob udarcu na mlečne zobe, se žal lahko poškodujejo tudi stalne zasnove, ki so nad njimi.

hvala vsem
zanima pa me še v kolikšnem času lahko pričakujem da ji bo zob izpadel?

Moj sin se je tudi udaril v zobe in jih zabil v nebo. In to kar 4. Vsi so počasi odgnili, odpadel pa sam ni nobeden. Enega je potem čez eno leto zbil v vrtcu do konca ven, ker je padel, drugi se mu je začel nabirati gnoj notri in je zatekal. Tega so mu spulili, dva pa sta še vedno notri, sicer samo polovičke in ni videti, da bi odpadli ven. Po moje, da če bo brez nabiranja gnoja, da bodo šli ven ko bodo stalni začeli riniti ven.
No, danes je star 3 leta. Torej imamo že 2 leti težave s tem.

Tudi naša pika je nekje pri treh padla in se udarila v zob. Čez nekaj dni je zob potemnel, ni bil ravno črn, bil pa je izrazito temnejši od ostalih. V prvem hipu tega sploh nisem povezovala s padcem, šele kasneje sem se spomnila nanj. Takoj smo šli k zobozdravnici in najprej je piko vprašala, če je padla. Je pa ocenila, da hujšega ne bo. Sčasoma je zob spet postal svetlejši (ali pa so potemneli vsi ostali, pri čemer moram dodati, da ima pika popolnoma zdrave zobe), tako da je treba res zbrano pogledati, da se opazi razlika. Čeprav je v tem trenutku pika zobni miški že oddala štiri mlečne zobke, pa ta zob še vedno vztrajno tiči v ustih.

mami

zahvaljujem se Vam za odgovore

New Report

Close