Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kupljena potica

Kupljena potica

Imate kakšne izkušnje katera potička je dobra, da ni čisto suha? Mislim v Lj. v teh velikih centrih, kjer imajo že pakirane.

Pekarna Pečja, makova brez rozin njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! No to je moja naj naj.
Drugače je pa tudi orehova dobra pa pehtranova tudi!!!
So take sočne z veliko file.

A jo ne bi sama spekla? No, tudi jaz jo bom kupila, kar eno, tisto, ki mi bo lepa na pogled. 🙂

Je potrebujem tako zelo malo, da je ne bom pekla. Pa še prvič bi bilo.

jaz jo tudi kupim; lani sem od Pečjaka, če se ne motim, pa je bila zelo dobra.

lenoba! :))

pridi kaj okoli

hehe………..me D. nažira, da jo naj spečem. Si lahko predstavljaš, kaka potica bi vun prišla? hahahah

Si popoldan doma?

Pečjakove so res dobre vse.

najboljša, boljša od moje domače, je Pekarna Orehek.

Verjemite in poskusite.

elektra ok, ti samo povej kam:)

sigurno bi ti uspela.

ja,sem,ti bom dala recept za potico 🙂

Jaz kupima pa v sparu, makovo tisti že zapakirano vendar ni naše proizvodnje. Ma mi tako dobra da bi lahko sama celo zmazala…
lp

kaj ti bi prišla na potico?

prit pa moraš na veselo štajersko-maribor

meni se zdijo pa od Zmajčkovega butika veliko boljše kot Pečjakove. Pečjakove so presuhe.

Hm…ja idej je več kot samo ena, torej kar najprej vidim, kupim.

elektra ti pa kar na dan z receptom. Enkrat jo sigurno spečem, samo ne še tokrat:)

To pa že ni res:)
Zmajčkove so prepocaste!

:))))))))))))bejž.
Pridem na kofi..pa pecivo speči!

Bo elektra spekla………………pa pridemo najprej probat.drugo leto pa še same spečemo!

Avtor: elektra
Datum: 03-04-07 11:25

jaz jo delam po tem receptu,je fina in dobra

testo
1/2kg moke(jaz dam pol bele in pol ostre)
3 žlice sladkorja
1 mala žlička soli
10dag margarine
3 rumenjaki
približno 2,5 dcl mleka
4g kvasa

Kvas,žličko moke,žličko sladkorja in 3 žlice mleka(mlačnega)zmešaš in pustiš,da vzhaja.
Moko,sladkor,sol,rumenjake,stopljeno margarino,mleko in vzhajan kvas dobro zmašaš-zgneteš z električnim mešalnikom.

nadev
0,5kg mletih orehov
1/4kg sladkorja
1 vanili sladkor
sneg 3 beljakov
približno 2 dcl mleka ali sladke smetane

Orehe,sladkor,vanili sladkor,zmešaš,preliješ z vrelim mlekom ali smetano in primešaš sneg beljakov

Pečeš 45 minut pri 180 stopinjah

uh……ni to zame…………….hahahah

potico imam,doma pečeno izpod lastnih rok 🙂

njami! Pridem kuj po šihtu!

OK

Pri najboljšem sosedu jih imajo v akciji od Pečjaka, če se ne motim in so kar dobre, za kupljeno.

Kupljene so mogoče res dobre, toda tistega vonja po hiši se pač ne da pričarati za noben denar.

New Report

Close