V vašem stanovanju je v najemu družina z majhnimi otroki. Najemnine pa ne plačajo. Kaj bi storili?
Nisi človek.
[/quote]
Ja, vsi starši so pošteni in bogaboječi … Misliš, da med njimi ni tičev, ki točno vnaprej vedo, da ne bodo mogli plačevati najemnine in se jim fučka, ker vedo, kako težko je podnajemnika spraviti ven?
Tudi jaz bi ukrepala takoj, brez milosti, oziroma bi prvo leto sklepala pogodbo le za tri mesece. Če bi bilo vse v redu, pa potem za dlje časa.
Ja, vsi starši so pošteni in bogaboječi … Misliš, da med njimi ni tičev, ki točno vnaprej vedo, da ne bodo mogli plačevati najemnine in se jim fučka, ker vedo, kako težko je podnajemnika spraviti ven?
Tudi jaz bi ukrepala takoj, brez milosti, oziroma bi prvo leto sklepala pogodbo le za tri mesece. Če bi bilo vse v redu, pa potem za dlje časa.
[/quote
A, da vas finančno futrajo, če so redni plačniki je pa luštn, a ne? Zakaj enostavno NE PRODATE svojih nepremičnin in imate mir, a?? Zato ne, ker se vam najemnike splača finančno MOLZT s petkrat previsoko najemnino. Takrat ste zadovoljni a ne, mrhovinarji na keš požrešni. Marš!
nekaj časa?? koliko je to, OK, bi počakala en mesec, več pa ne,pa otrok gor ali dol, marsikdo igra prav na to karto..
Sicer pa vedno preverim in vzamem samo “sigurne” najemnike. Sem že imela interesente, pa familije, pa nosečnice, ki so že imele dva otroka,pa take, ki so rekle, da iščejo službo, da če bi lahko že s kavcijo počakala, pa da lakajo nek denar, ki jim je nekdo dolžan, pa če bi lahko občasno prespal brat, sestra, mama foter, mrzli bratranec itd..milijon zgodbic. itd..
Hvala lepa, se mi smilijo vsi po vrsti, ampak jaz nisem socialna ustanova..
Nam ni plačal najemnik. Meni ni tak problem, da nekdo ne plača v kolikor sam pove kaj je razlog in predlaga načrt odplačevanja, katerega se tudi drži.
Prvič in zadnjič sem imela najemnika, ki sem ga opominjala za najemnino, mu dala proste roke, da naj predlaga kako bomo reševali naprej in iz njegove strani ni bilo nobene komunikacije. Ignorance pa ne toleriram. Vem, da se marsikaj zgodi v življenju. Pa a je težko poklicat pa povedat, da si npr brez službe in da boš čez pol leta začel plačevat.
Sem nzjemnica, brez otrok. Z lastnico nimava nikakršnih problemov glede neplačevanja najemnine. Sem se pa res v določenem času znašla brez službe in sem lastnici tudi povedala trenutno situacijo, da se lahko zgodi, da ji kak mesec ne bom zmogla plačat. Je rekla lastnica, ni problema, se bova zmenile kako in kaj. Ne bom te metala ven iz danes na jutri. Nekako se je razrešilo tako, da ji najemnine nisem ostala dolžna niti en mesec. Dobila sem novo službo. Ampak hočem povedati to, kako je ostala lastnica človeška, ko sem ji povedala za problem. Zmenili sva se. In ni bilo nobenega metanja ven in podobno. Dajte bit najemodajalci malo človeški včasih. Bo šlo?
Moja izkušnja pa je taka, da sem po več letih strogega varčevanja uspela napraskati polog za dvosobno stanovanje v Lj in ga oddala v najem. Sama živim v garsonjeri tudi v najemu in sem računala, da mi bo razlika v najemnini pomagala pokrivati kredit. Vselil se je simpatičen mlad par s Štajerske, na začetku je bilo vse v redu, čez kakšno leto pa sta nehala plačevati najemnino, pa tudi stroške za stanovanje, ker je eden ostal brez službe. Ven pa nista šla kljub prošnjam in na koncu tudi grožnjam s sodiščem, tako da sem na koncu morala dobesedno vdreti v lastno stanovanje in ju vreči ven. Ostala sta dolžna za več kot pol leta najemnin in stroškov, ker so bile položnice name, sem dobila izvršbe od upravnika, Telekoma, Energetike.., tako da sem imela blokiran račun. In jaz nisem mogla odplačevati kredita, tako da sem si morala sposoditi denar za nekaj obrokov, da mi banka ni prodala stanovanja. Da ne govorim o tem, kako stanovanje sem dobila nazaj-uničen parket, polomljene kuhinjske omarice, zažgan podboj od vrat..grozno! Tako da sem z oddajanjem v najem naredila velik minus, namesto da bi imela kaj od tega, in sem sedaj sama dolžna staršem in prijateljem, ki so mi posodili. Tožila ju pa nisem, ker ob vsem tem nimam denarja še za odvetnika, pa najbrž itak ne bi imela kaj vzeti. Tako da biti najemodajalec še zdaleč ni lahko, jaz se tega ne grem več.,
Me ne zanima. Otroci gor dol, ostal brez službe, gor dol… Me ne zanima. Tako, kot moram jaz plačevat svoj kredit na banki (in banke ne zanima a mam otroke al pa 500 drugih razlogov) morajo najemniki meni.
Naredila bi tako, dogovorjeni smo za plačilo 10. ga v mesecu, počakam do 13.ga in pošljem mail/sms najemniku, da vidim da še niso plačali in naj to prosim, uredijo čimprej.
Če bi mi začel z raznimi izgovori, mu sploh ne bi odgovarjala… samo opomin pošljem v roku 10 dni. Me ne zanima, res.
Ne vem sicer, kako bi jih potem ven spravila, ampak sori, js nisem socialna ustanova. En izgovor ta mesec, drugi izgovor drugi mesec, na koncu bom pa jaz v minusu, da bo ena družina zastonj živela na moj račun? Dejte mal razumet, da tisti ki oddajamo flete, tud nismo neki ljudje z miljardami na računih.
Js mam, hvalabogu, izjemne najemnike, ki plačujejo redno, 1x na leto pridem k njima na kavo, tolko da malo pogledam kaj se dogaja, pa to ni nek zoprn pogovor al kej, ker moram rečt da res lepo skrbita za flet kot da bi bil njun. Ampak sej pravim, če pa ne bi mogla plačat – pri denarju se pač vse konča.
Težko je metati ven družino z otroci. Ampak, država bi naredila enako. Ti pa tudi moraš sebe in svojo lastnino zaščititi. Takoj jim s povratnico pošlji, da imajo rok za plačilo 15 dni in navedi sankcije. Istočasno začni pripravljati dokumentacijo za izselitev, ki naj bo nepreklicna. Se pravi, tudi če plačajo, se morajo izseliti. Pri biznisu ni prostora za čustva.
Z najemniki sem imela nekako sreče pol pol. Te, ki jih imam zdaj in so notri 2 leti, so super. Imela pa sem prej par, vedno neki izgovori za neplačevanje, pa zdaj ne moremo, ta mesec imamo veliko rojstnih dni in moramo kupiti darila- pa kaj mene brigajo darila, wtf, čez par mesecev,zdaj smo kupili nove gume za avto, nimamo za najemnino… ostali dolžni dve leti stroškov in najemnin, sem jih spravljala iz stanovanja leto in pol, pustili tako, da je bilo za zjokat… kadili v stanovanju, čeprav je bilo prepovedano in sta rekla, da sta nekadilca…
dragi moji, tako sem imela še dva druga, nikakor se jih nisem mogla rešit… zdaj oddajam na črno, briga me.. če ne bi plačevali, jih fizično izselim, menjam ključavnice… a naj čakam, da sodišče zmelje spet?? Uni prejšnji, ki niso plačevali, bi mi morali vrniti ohoho denarja, ga niso in nikoli ne bodo, kao nimajo….sem pa tudi za odvetnika dala kar nekaj… skratka bila sem v minusu.