Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna je gimnazija Šiška

Kakšna je gimnazija Šiška

Prosim vas za čim več podatkov, kakšna je gimnazija Šiška, splošni oddelek ne športni? Kakšna je zahtevnost, učitelji, učenci…

Najboljša je Škofijska gimnazija,preverjeno.

Men je bila super, sedaj imajo pa sploh novega ravnatelja, mlad in zeloooo razumevajoč je pa sploh super. Tja sem hodila in tam sem tudi učila. Učni uspeh se dviguje.
lp

Zlatka* si preizkusila še vse ostale gimnazije, ki jih je na desetine? oz. po čem sodiš, po rezultatih? govoricah? umetni “eliti”? vse je subjektivno…

Učni uspeh se dviguje zaradi spusta kriterijev, ne zaradi znanja.

Pozdravljeni!

Leta 2004 sem zaključila šolanje za omenjeni gimnaziji. Leta na gimnaziji imam v lepem spominu… nimam pripomb nad delom učiteljev. Sicer pa ima vsak učitelj svoj način dela, ne glede na to na kateri gimnaziji uči. Bili so razumevajoči in nas uspešno pripeljali do maturitetnega izpita. Maturo smo vsi opravili kar zelo uspešno. Zdi se mi, da je kolektiv (če se še ni zamenjal) učiteljev precej mlad in imajo dober pristop do mladostnikov.

Pri določenih predmetih so učitelji kar precej zahtevali, kar se je pokazalo na boljših rezultatih na maturi. Zahtevnosti ne morem primerjati z drugimi gimnazijami, ker jih pač nisem obiskovala, lahko pa še povem, da kljub določenim zahtevnostim nisem nikoli občutila pritiska ali bila pod hudim stresom. Sicer pa se na splošnem oddleku manj opušča kot na športnem (ti športniki imajo vedno neke izgovore).

Kakšni so učenci je odvnisno od generacije. In kakšne vržejo skupaj v nek razred. Mi smo imeli srečo. Sosednji razred pa je bil naprimer vsa štiri leta nekoliko manj složen in bolj tekmovalen.

Toliko zaenkrat. Če vas zanima še kaj bolj konkretno vprašajte…

lp

AHHH, lepo je bilo ampak to je že 11 let nazaj … ampak za ene kljuke-prfokse še vem, da učijo in so kot ljudje zelo odprti tudi so umetniško nadarjene mladine …

jst bi še šla tja!

Poznam kar nekaj ljudi, ki so jo obiskovali in niso bili najbolj zadovoljni. Splošni uspeh na maturi ni najboljši.

lp

V priponki je kratek opis šole, kaj več najdete na internetnih straneh. Sicer pa je najboljše pravilo, pojdite na šolo, ki vam je najbljižja, večina šol je odličnih, če se le želite kaj naučiti. Če pa si želite določene usmeritve, poglejte kaj katera šola ponuja. Na Gimnaziji Šiška zelo dobro poskrbimo za športnike.

Torej. Lani sem maturiral na tej gimnaziji. Verjetno je vsakemu mladostniku težko sprejeti višja merila ocenjevanja in malo bolj strožji režim kot na osnovnih šolah, a se tega privadimo. Vse gimnazijo imajo dobre, slabe, razumevajoče, zabavne itd. profesorje. In Gimnazija Šiška je seveda tudi ena od teh. Če se vpišeš na gimnazijo ne moreš pričakovat da boš šolo naredil z levo roko, ker to gre le če si genij. Drugače pa, spomini na šolo so super fajn:). Če bi se odločal še enkrat bi definitivno ponovil odločitev (za gimnazijo), priporočam morda bolj srednjo šolo, če otrok vsaj približno že ve v kaj bi se usmeril vnaprej.

New Report

Close