Sestra s starejšim moškim
Pravkar sem izvedela šokantno novico. Klicala me je mama vsa obupana, da ima sestra (28 let, poročena, 2 otroka) razmerje z moškim ,ki bi lahko bil njen oče – star 53 let!!!! Ne morem verjeti! Tako srečna družinica so zgledali, nikoli ne bi verjela v nekaj takega. Baje je mami sama povedala, ker ni več zdržala. Zgodba traja že 6 let, otroka naj bi sicer bila od moža – verjamem, ker sta oba izrezan očka.
Tudi ta moški je poročen, ima dva otroka, odrasla, stara 26 in 23 let.
Mislim, ne morem verjet! Mama me prosi, naj govorim s sestro, jo prepričam naj preneha s tem…pa ne vem. Ne vem kako naj to začnem, kaj naj ji sploh rečem. Je imel kdo podobno izkušnjo?
kinčka,
jaz te čisto razumem, da bi rada “uredila”, ampak tako kot je rekla acjom: nimaš kaj, je njena stvar. tud glede pogovora – razen če bo ona načela, sicer pač …
ta pa ful razumem, ker sem sama par dni nazaj izvedela, da ima svak drugo. in se mi smili sestra in njuni otroci in vse skupaj, ampak nimam kaj, to se morata samadva zmenit – tako tvoja kot moja sorodnika!
je pa totalna kriza to tudi za ostale, vem. jaz samo diham in si dopovedujem, da je to njuna stvar (s tem da ne vem, če sestra ve) in da se nimam kaj vtikat. ker koncekoncev: kaj pa lahko naredim jaz? nič.
za otroke mi je težko. eden ve (14 let) in ga ful muči. ne upa povedat ne mami ne očetu, zaupal je meni. se mi srce trga, koliko strahov in negotovosti pa vprašanj to sproža pri njem, ampak … žal.
grozno kaj se to dogaja v današnjih časih,razpad družine to je zato,ker ni več nobene morale in vrednot .Jaz bi na tvojem mestu se dobila s sestro in naj bo še zdraven mama in oče in njen mož in tudi njena mama in oče in bi ji vsi lepo povedali , da to ni prav kar počne,da bi jo bilo res sram pred vsemi .In spomnite jo , da ima dva otroka in kaj to njima uboščkoma počne.Treba je to rasčistit z vsemi da ji bo žal in bo mogoče se nehala okrog sej veš kaj .
Draga Kinčka, lahko te ne vem kako moti, vendar je to sestrino življenje in samo ona odloča, kako ga bo preživela v naslednjih letih.
Ne poznate pravih vzrokov za njeno odločitev. Na zunaj idealen zakon, kot vi mislite, v resnici je vse kaj drugega.
Če bi bila sestra v zakonu zadovoljna in bi imela rada svojega moža, potem ji ne bi prišlo na misel kaj takega. Očitno pa ni bilo tako.
Lahko je tudi vzrok na moževi strani, tega ne vemo, ker je le sestra živela z njim 24 ur na dan in le ona ve, kaj ji ni ugajalo.
Če jo imate radi boste sprejeli vsako njeno odločitev.
Ne moreš in ne smeš živeti življenja drugih. Poleg tega tudi nimaš vpogleda v najintimnejše življenje sestrine družine in večinoma so stvari v resnici popolnoma drugačne, kot jih vidijo(mo) drugi. Če želiš sestro bolje razumeti, se z njo pogovarjaj, odločitve in čustva pa so izključno sestrine.
Lep pozdrav!
Nina
Spostuj sestrine zivljenjske odlocitve, ne mesaj se in ji stoj ob strani, ne glede, kako se bo odlocila v prihodnje. Je le tvoja sestra in ena tvojih najblizjih oseb in zasluzi si, da jo vsaj skusas razumet in jo podpirat.
To kar pocne, ni prav in to ve tudi ona. Naj pa sama poskrbi, da si bo olajsala zvljenje in vest, na nacin, ki ga bo izbrala sama. Tvoje je le, da ji svetujes, pomagas in sprejmes vse njene odlocitve.
Na katerem vrstnem redu pa sta pri sestri otroka?
Verjemi, da obstajajo mame, ki najprej ali izključno mislijo nase in na svojo rit/potrebe kot pa na dobrobit otroka.
Na žalost imam v sorodstvu eno tako, ki hčerkico če je le možno poturi starim staršem za nekaj dni, sama pa izgine z ljubimcem (no, ločena je) na morje, v toplice,…, pa se ji po otroku niti malo ne toži.
Pravkar si izvedela in hitro še na forum povedat. Življenja tvoje sestre ti ne moreš živeti, niti ji govorit kaj naj naredi. Saj je ja odrasla oseba, mogoče obema z možem tako paše. Saj ne veš kaj se dogaja doma za štirimi zidovi. Če bi vse stvari klapale, ljubimca sigurno ne bi iskala. Po šestih letih je šele povedala, samo zamišljaj si zakaj je bila tiho in koliko časa je bila tiho. Ker je vedela, da boste začele kokodakat, da to se pa ne počne. In zakaj ste se zapičle v njegovo starost. A bi blo boljš, če bi bil namesto 53, 25letnik? Ker po moje, bi bil potem problem večji, sploh če ne bi bil vezan. Si pa ne zamišljam, da bi bila v koži tvoje sestre in bi šla te stvari govorit mami. Prvo bi bil po moje na vrsti mož, če že misli stvari izblebetat, saj zdaj jih bosta itak vidve.
Vsi ti pišejo, da se ne mešaj v življenje drugih. No vsaj večina.
Jaz pa bom napisala takole. Meni sestra ni kdorkoli drugo. Gre za osebo, ki mi enako pomeni kot mama in oče in tudi onadva ne moreta bit kdorkoli drug. Odvisno kakšen odnos imaš s sestro. Meni moja sestra pomeni zeeelooo dosti v življenju, sva zelo blizu in konec koncev ista kri. Jaz ne bi mogla zapreti vrat in pustiti stvar tako kot je. Po drugi strani pa ne bi agresivno planila v njo češ kaj pa počneš. S sestro bi se vsedla in poskušala z njo temeljito predelat njeno početje.
Res pa je, da moji sestri moje mnenje zelo dosti pomeni in najbrž bi me itak že sama poiskala, tako kot me je vedno ob vseh problemih in tudi jaz njo.
Torej, če imata takšen odnos kot medve potem ti svetujem, da s sestro zadevo obdelata, poskusi biti direkta in jo postavi pred določena dejstva, ki jih sama itak zdaj ne vidi.
Ja, točno tako. Takoj sem prišla gor povedat, ker sem pač pričakovala kakšen pameten nasvet.
No, med tem časom, ko se nisem oglasila, pa je sesta prišla tudi k meni in mi vse povedala. Pogovarjali svi se do 1.ure ponoči. Zakaj je šla v to? Mislila je, da je to le bežna avantura, pozneje pa se je razvilo v nekaj več. Pravi, da je postala odvisna od njega, da brez njega ne more več. Ji je baje ful dober prijatelj in zaupnik. Skratka ji je to, kar ji mož ni.
Baje je večkrat skušala prekinit z njim, a ni mogla. Predvsem zato, ker ji je grozil, da bodo vsi izvedeli. In ona se je tega bala. Namesto poguma je klonila in ostala z njim.
Sama ji zaenkrat nisem rekla naj ga pusti, ampak sem jo le poslušala. Mislim, da ji je odleglo ko je vse povedala. Če je to trajalo 6 let, je za moje “pametne ” nasvete vsekakor še čas. In dobro bom razmislila kaj naj ji rečem. Seveda pa mi lahko tudi vi svetujete… Bom zelo vesela.