Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Govor in kahlica

Govor in kahlica

Naš mali sonček je star 19 mesecev in se mi zdi, da bi pri tej starosti lahko že več stvari povedal kot ja, deda, mama (včasih), gaga ipd. Je to normalno ? Sicer pa razume nenoramlno veliko stvari, žival na slikicah, besed itd.

Druga stvar je pa kahlica. Sem probala večkrat na lep način, da bi se vsedel na kahlo… katastrofa. Jok, ko dež. Sploh ga ne spravim, da bi se vsedel na kahlico. Razume pa, ko lula inn ko kaka. In ve, kje ima kakico, pa lulčka itd.

Je vse skupaj prezgodaj ali ima kakšna kakšen nasvet ?

če se na kahli dere, potem je pač prezgodaj. bolj ga boš silila, slabše bo. počakaj še kak mesec ali dva, pa potem spet poskusi.

Oh, umiri se malo, ne forsiraj otroka. Ko bo pripravljen boš že vedela. Sploh ne razumem staršev, ki tako hitijo s tem odvajanjem od pleničk. Počasi, treba si je vzet čas, počakajte na poletje, ko bo lahko naokoli tekal brez pleničk, zdaj je brez veze.
Kar se govora tiče, nekateri otroci začnejo pač kasneje, pa nič zato…sprosti se, bolj boš napeta slabše bo, ne zgleduj se po drugih, vsaj otrok je individum zase!

Otroci so zelo različni. Naša prvorojenka je govorila pri manj kot dveh letih bolje, kot tamala pri 3 letih. Sploh je naša mlajša začela govorit besede šele pri 2 letih. Zdaj pri šestih govori nonstop in je sploh ne moreš ustavit. Vaš ima še veliko časa.
Glede kahlice pa bi samo rekla, da ga ne preveč silit. Morda poskusite kar s straniščem. Naši sta šli obe direkt na WC školjko. Na kahlo nisi spravil nobene.

Naš sine (drugorojenec) pri dveh letih govoril zelo malo, sedaj pri 3 in pol ga ne moreš ustavit. Izgovarja r, pa šumnike normalno.

Na kahlo nikoli šel, direktno na WC, pleničke je dal stran podnevi pri 3 letih, ponoči jih ima še sedaj.

Lp, Meti

Tudi naš pikec ima 19 mesecev, veliko govori in razume, na kahlico pa tudi noče. Ravno prejšnji teden smo jo kupili, ko pa sem mu slekla pleničko in ga posadila nanjo, je takoj vstal in začel jokati, kot, da bi se je bal. Sem poizkusila potem še z njegovim pajackom, da sedi na kahlici potem pa on pa ne gre. Zato smo jo zaenkrat pospravili v kot:). Saj bo.

Upam, da vas otrok vidi kako vi uporabljate WC. Kupite nastavek za školjko in prav rad bo počel to, kar počne tudi mama.Je pa kar pravi čas za privajanje, poleti pa odložite plenice.Kar se tiče govora, ne skrbite. Pomembno je, da otrok razume. Vaš spada čisto v povprečje. Veliko otrok v tej starosti že precej govori, veliko jih je pa še popolnoma tiho.

nekateri nemarajo kahlic, mogoče bi mu bilo bolj všeč na wc-ju

New Report

Close