Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek bris

bris

Me zanima v kolikem času se dobi rezultate brisa MV?
A izvide pošljejo domov ali ne? Pred 2 meseci sem bila na brisu. So mi rekli, da bodo izvidi v 1 mesecu, če bo kaj kritičnega pa še prej.
Danes pa v nabiralniku najdem vabilo naj se oglasim naslednji teden na kontrolni odvzem brisa. A to pomeni, kaj…
Pa še to me jemanjem brisa sem krvavela.
Hvala tisočkrat. Ker je taka ura ne morem poklicati, me pa zelo skrbi…
lp, miša

Tudi jaz čakam ,že 2 tedna po moje bo okrog 1 mes.

Pri nas je zmenjeno tako:
– če je bris v redu te nič ne kličejo
– če gre za majhne spremembe MV, glivice… ti pošljejo po pošti recept za zdravila in navodila. Včasih, odvisno od izvida, naročajo na kontrolo po terapiji z zdravili, ponavadi čez 6 mesecev
– če je kaj več ali če je bris bil neuporaben te naročijo na pregled oz na ponoven bris

Obvestilo dobiš le če moraš prej kot v 3 letih na kontrolo.

Sem prehitro odposlala.

Mene so enkrat tudi po pošti klicali, mesec po odvzemu. Čist presrašena sem klicala in sesra je pojasnila, da je bil bris neuporaben in da moram ponovno na odvzem brisa.

Če je bris v redu, te ne kontaktirajo. Jaz pokličem po treh tednih v ordinacijo in mi med. sestra pove rezultate brisa.

Če so spremembe celic, te pokličejo po tel., ali ti pošljejo obvestilo po pošti. Včasih moraš iti ponovno na bris, če je bil nepravilno odvzet, če si imela glivice, ali si imela kakšno vnetje. Vse to pa vpliva na rezultat brisa.

Enkrat sem jaz imela vnetje, pa sem morala iti ponovno čez tri mesece, ne čez 6, kot je običajno.

kakšno vabilo si dobila, od ZORE, dorbo ga preberi, tudi jaz sem ga dobila, pa sem bila na KO brisu februarja. če si dobila to vabilo, potem ga samo ustrezno izpolni in vrni. če si dobila od G. potem pa pojdi kot si naročena., njabrž ti gor že piše datum in ura.

če z brisom ni nič narobe, potem te ne obveščajo, če je kaj sumljivega te ginekolog pokliče, da se oglasiš.

New Report

Close