Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prevedbe po ZJU

prevedbe po ZJU

Če je kdo na forumu iz državne uprave, naj mi, prosim, zaupa, kako so pri vas izpeljali prevedbe po 195. členu zakona o javnih uslužbencih. So morda tudi pri vas pri tej operaciji “skenslali” po eno prej že doseženih od napredovanj v plačilni razred? Pri nas so to (z zamudo) storili šele zdaj, pa se mi zdi močno vprašljivo.
Hvala za odgovore in LP!

Saj je jasno, ampak naj se popravim: z zamudo so izpeljali prevedbo količnikov (morali bi jo do 1.7.), ne “kenslanja”.

Mi pa je še sploh nimamo. Ne nove sistemizacije(vsaj delavci ne vemo, da bi jo imeli) ne prevedbe(ne vemo zanjo). Groza pa javne službe, a ne?:))

Pri nas tudi še ni nove sistemizacije, so pa plače že spremenili.

Plačilnih razredov še ni, ker se socialni partnerji še usklajujeo, zato je vaša trditev vprašljiva oziroma je delodajalec ravnal protizakonito. Obrnite se na sindikat.

Za uradnike mislim da so plačilni razredi določeni že nekaj časa. Mislim, da se usklajuje glede strokovno tehničnih delavcev. Ali se motim?

No, odgovor na osnovno vprašanje: ja, če si dobil ob prevedbi osnovni količnik višji od dosedanjega osnovnega, so ‘skenslali’ ustrezno število napredovanj.

Mi smo tudi dobili odločbe par mesecev prepozno. Na plači se ne pozna, torej je čisto vseeno.

Pa se vam zdi prav, da nam eno napredovanje kar pozavgajo? In tudi zakon v tretjem odstavku 195. člena definira, da osnovni količnik napredovanj v plačilni razred ne vključuje… Da plača ostaja enaka, ajd, saj to no tisto, kar pri vsem najbolj moti (čeprav ni razkošna). Čeprav: čemu potem ves ta manever?

New Report

Close