Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Varčevanje za “štipendijo”?

Varčevanje za “štipendijo”?

Od tega malega kar imam denarja, bi vsaj nekaj dala na stran za, recimo, “hude čase”. Na ta način tudi sebe malo kontroliram (če nimam, ne morem zapraviti – ha,ha). Recimo, da bi dala otroški dodatek na stran (za oba 20.000 sit). Vzajemni skladi ne vem, če pridejo v poštev, ker ne gre za velike zneske, poleg tega pa nisem ravno tip za spremljanje teh zadev.

Spomnim pa se, da so mi enkrat od Triglava ponujali nekakšno varčevanje za otrokove štipendije. A je kdo delal kakšne izračune? A se splača? Kje najbolj? Kaj priporočate, če želiš dati mesečno na stran za vsakega otroka približno 10.000 sit? Vem, da ni veliko, ampak več ne gre. Iz meseca v mesec, iz leta v leto – pa bo tudi to prav prišlo…

Hvala za vsak nasvet!

Pokliči na 041/782 736 – je ena fina zastopnica, ti bo vse razložila.

Čez leta boš morala vplačevati višje zneske, ker se cena enote premoženja stalno povečuje,… Če VEP preseže 10000 SIT, bodo morali tudi tvoji vložki v vzajemni sklad preseči 10000 SIT. Varčevanje na banki pa je premalo donosno.

Mi smo pred par meseci vzeli varčevanje pri Slovenici – Fondpolica ali nekaj takega in tudi dajemo po 10.000 SIT za vsakega otroka pa po njihovih izračunih ni to tako zelo malo, da se ne bi splačalo. Ne vem več točno koliko štipendije bodo dobili ampak se mi takrat ni zdelo tako malo.

Pozdrav

ce zelia kaksen inf. izracun Fondpolico, se mi javi na mail ali pa poslji smsm na st. 040-424-303

prijazen pozdrav
Mojca

V vzajemnih skladih lahko varcujes tudi z majhnimi zneski od cca. 500 sit do …. – odvisno od vrednosti tocke. Koliko so vrednosti ene tocke si lahko pogledas:

New Report

Close