Nenadna zaprtost – kaj pomaga??
Naš dve letnik ni imel nikoli težav z zaprtostjo, na potrebo je šel lepo vsak dan brez težav. Sedaj je pa že en teden živa katastrofa. Vsak drugi dan neutolažljivo joka in skozi prosi, da bi šel na stranišče a iz njega nič ne pade. Pa čez pet min spet jok. Danes sem mu dala glicerinsko svečko, jih imam za vsak slučaj doma, a bi raje to rešila na kak drug način. Kaj pomaga da mu dam, zjutraj vedno je kosmiče s sadjem, banan ne dajemo pa čokolad, mislim mi res ni jasno kako to. Sedajle so bile eno uro bitke.
Prosim če mi lahko da kdo kakšen nasvet!
Hvala in mirno noč.
Poleg glicerinskih sveck obstaja se sirup Prorektal S, ki naj ne bi naredil človeka odvisnega od njega. Ne vem pa, če se ga dobi brez recepta. Ampak glede na to, da je pecej nedolžna zadeva, po mojem se. Deluje tako, da veže nase vodo in s tem zmehča blato. Je pa o jemanju potrebno piti veliko tekočine.
Od naravnih stvari pa suhe slive (skuhaš v kompotu ali pa jih namočiš čez noč pa se pojejo surove), bučke, na tešče topel Donat (prej ga pretreseš, da izgubi čim več mehurčkov). Pri nas je problem, ker tamalega ne prepričam, da kaj od tega poje oz. popije.
Poleg banan in čokolad kar precej zapira tudi skuta.
Ne vem sicer, kako prepričati tako malega otroka, ampak probiotični jogurti in napitki dokaj dobro uravnavajo črevesno floro. Če gre za hudo zaprtje trenutnega značaja, poskusite s Frementalom v tekočini. Dobi se ga v lekarni, obvezno pa vprašajte, od katerega leta naprej. Prednost je, da ne povzroča trebušnih krčov v primerjavi z odvajali.
Mi imamo isti problem s prebavo naš je sicer star 17 mesecev.Začne ga napenjati da je ves rdeč ampač čep se mu ne odpre tako da smo mu pomagali sami tako da smu mu nogice potisnili k trebuščku da je odprlo.Spremenili pa smo prehrano oziroma pazimo da ne jemo banan,čokolade,riža,čokolina.Pomagamo pa s s sokom svežih pomaranč in s probiotičnimi jogurti oz.napitki-ti res pomagajo.
Lep pozdrav