Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ONEŽIMO SVET

ONEŽIMO SVET

Stavek ONEŽIMO SVET sem pred časom prebrala v eni novo izdani knjigi o Sloveniji. Je sprehod po Sloveniji z našimi pesniki in pisatelji ter slikarji … vsakega kotička te naše lepe male dežele se dotaknejo … in v spremni besedi je zapisan stavek ONEŽIMO SVET. Tako zelo mi je bil všeč, da bi ga lahko povedala vsakemu in mu rekla prosim, prosim povej ga dalje. Zasidral se mi je v srce. Tako poseben je in takooooo resničen. In sedaj bom rekla prosim, prosim povejte ga danes komu dalje … morda ga v srce zasidrate še komu, morda sem ga jaz pravkar vam … ko se vam bo večkrat pojavil v mislih boste tako tudi delovali …

LEPO IN RADI SE IMEJTE IN VELIKO SE SMEJTE!

Medvedek Pu

Zavedajte se, da je velika ljubezen vedno povezana z velikim tveganjem.

Kadar izgubite, ne prezrite lekcije. Vselej spoštujte samega sebe, druge in prevzemite odgovornost za svoja dejanja.

Razmislite: ne dobiti, kar smo želeli, je včasih velika sreča.

Naučite se pravil, da se jim boste znali pravilno izogniti.

Nikoli ne dovolite, da bi majhen prepir uničil veliko prijateljstvo.

Če ugotovite, da ste storili napako, takoj ukrenite vse potrebno, da jo popravite.

Preživite vsak dan nekaj časa sami. Odprite se spremembam, vendar pri tem obdržite pred očmi svoje vrednote.

Upoštevajte, da je včasih molk najboljši odgovor.

Živite dobro, pošteno življenje. Ko boste starejši in se boste spominjali preteklosti, ga boste lahko še enkrat uživali.

Ljubeča atmosfera v vaši hiši naj predstavlja temelj vašega življenja.

V prepiru s svojimi dragimi govorite zgolj o sedanji situaciji.

Pustite preteklost počivati.

Delite svoje znanje z drugimi – to je dober način, da dosežete nesmrtnost.

Odgovorno ravnajte z zemljo.

Podajte se enkrat letno na kraj, kjer niste bili še nikoli.

Upoštevajte, da je najboljša tista zveza, v kateri vsak izmed partnerjev drugega bolj ljubi kot potrebuje.

Ljubezni in kuhanju se posvetite z vsem srcem.

Brez človeške skupnosti ne more preživeti niti eno človeško bitje.

(Dalajlama, rojen 1935 leta)

Dobro jutro!

…in lep – tih deževen dan!

K.

New Report

Close