Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj naj dam

kaj naj dam

za zajtrk 13m staremu otroku? Ali mu lahko na kruh namažem že maslo, marmelado…? Prosim pomagajte, ker samega kruha noče več jesti.
Gres in podobne mlečne kašice pa imamo ponavadi za večerjo.

Hvala za pomoč!

lp Tjaša

Sadje? Toast. Jogurt.
Ali pa kakšno skutko s sadjem. Lahko mu skuto namažeš na kruh, ali kakšen mlečni namaz.

Ne vem, če bo kaj raje jedel z namazom, naša namreč še zdaj je samo kruh, brez namazov.

13 mesečni otrok pa res lahko je že vse, mislim kakšno vprašanje.
Drugače pa obstaja cel kup knjig v katerih piše kaj otrok pri tej starosti je.

tudi odrasli lahko jemo in delamo VSE kar hočemo, pa tega ne počnemo, a ne?
Ali pač?

Tjaša, zgoraj ti je le napisala, da ni dosti živil, ki jih otrok pri 13-ih mesecih še ne bi smel jesti. Če mu boš dajala pašteto in druge stvari, ki niso tako zdrave, kot katere druge, pa je seveda tvoja stvar.
Na internetu ima marsikateri vrtec tudi jedilnike objavljene… verjamem, da boš tam dobila marsikatero idejo.
Recimo tega mi je dobri stari Google prvega vrgel ven:

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moj osemesečnik je ravno danes pri meni poskusil malo marmelade in masla na kruhu.
Sem pri prvi tako komplicirala pri prehrani potem pa je drugi dan v vrtcu dobila za kosilo svinjsko pečenko.
Moj osemmesečnik že skoraj vse je razen mleka (se še dojiva), solate, citrusov in jagod, svinjine pa mogoče še kakšno malenkost, da ne je.
Čim manj komplicirat, ker se ponavadi zgodi, da potem otroci, ko so malo večji določenih jedi ne jedo, ker ne poznajo okusov.
Pazi edino, da je hrana zdrava, sveže pripravljena, pestra, da vsebuje vse potrebne snovi. Marmelada in maslo sta vsekakor boljša kot pašteta ali pa kupljene sadne skutke. Skutin namaz lahko narediš sama prav tako pa sadni jogurt.
Zraven marmeladke pa paše tudi bela kava. Pa dober tek!

Vladka ti je dala krasno idejo – pobrskaj po vrtčevskih jedilnikih in boš dobila dolg seznam primernih zajtrkov, malic, kosil in večerij.

Priznam, da mi je tvoje vprašanje privabilo nasmeh na usta. Nič slabega – hudomušen nasmeh! :))))

Mislim, da je kakšen teden ali dva, ko je neka mamica na tem forumu spraševala o prehrani 5 mesečnega otroka: alpsko mleko ipd….. Nisem brala naprej, ker me je kar zmrazilo ob misli, da bo otroka že pri parih mesecih zafilala s “svinjarijo”. Kot da ne bo imel še noro veliko možnosti za nepravilno prehrano!!!

Eni tako, drugi drugače!
Tvoj način mi je bolj všeč!

:)))))))))))))))))))))))))))))))))

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Mama brez idej, ena ti pove, da otrok pri 13 mesecih lako je že vse, ti pa nazaj ALI PAČ? A se ti to tako fajn besedi zdita ali kaj, pa jih je treba občasno uporabit, čeprav ne pašeta v kontekst?

Ker sem ravno dobre volje, ti bom razložila kako ALI PAČ paše v kontekst, samo zato, da boš razumela.

Torej: odrasli tudi LAHKO jemo in delamo kar hočemo, pa tega ne počnemo…, ali pač?

pomeni: da si lahko na kruh namažeš tudi drek, ker to smeš početi, ker si odrasla in lahko delaš kar te je volja, lahko si kritična in se ti zdi moje vprašanje neumesno in to tudi naglas poveš,…

vendar nekateri ne počnemo tega, jemo zdrave stvari in premislimo, preden koga užalimo…

ALI PAČ v tem kontekstu pa pomeni, da se sprašujem, ali si nekateri le dopustijo tako vedenje?

Razumeš?

Hvala ostalim za odgovore,

lahko noč!

T

O madona, ti pa moraš biti zajebana mati. Ej, ohmmmmmmmmmmmmmmmm

Pri otroku kompliciraj glih tolk kot za sebe, pa bo. ALI PAČ NE?

Moji otroci so pri tej starosti na kruhu že jedli margarino + marmelado, otroško pašteto, salamo, sir, doma narejen zelenjavni, mesni ali mlečni namaz (po principu: zelenjavo, salamo, skuto ipd – skratka: stvari, ki po okusu sodijo skupaj zmečem v multipraktik, dodaš kakšno začimbo in njam),…

New Report

Close