Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prevoz mesa čez mejo-lahko?

prevoz mesa čez mejo-lahko?

Gremo na dopust pa me zanima kako je sedaj s prevozom mesa čez mejo. Se čez hrvaško mejo lahko pelje?

NE!!! Vso meso in ostale živalske izdelke (jajca, mleko, sir,…) ti na carini poberejo. Kaj ne poslušaš poročil?

Mi smo še vsako leto peljali meso na morje na Hrvaško. Pa nismo bili edini.

JA, tako smo vsi počeli vsako leto. Sedaj pa je na pohodu prašičja kuga in pregledajo vsak avto. Naši kolegi so šli v petek na Hrvaško k sorodnikom, pa so se včeraj vrnili in so jim cel avto premetali. Še podarjeno pisanko od babice so vzeli njihovi hčerki, pa jo vrgli v keson. Imajo pa veliko kesonov na meji.

Tja lahko, nazaj pa ne.

255 a to je ziher?

sabina* napisal:

> 255 a to je ziher?

Ne, to je moje sklepanje. Po logiki bi moralo biti tako. A za to, kako je v resnici, pokliči na veterinarsko upravo: 300 1300

Hvala!

Ni mi jasno, zakaj sploh vozite meso na morje. Saj pa imajo tam trgovine in iste cene. Pa ne samo to, še celo mercatorje in slovenske izdelke najdete, sprejemajo tudi vse plačilne kartice…… Pa ljubi bog ljudje, zagotovo je bolje tam kupiti meso, kot ga nekaj ur v vročini pajsati v avtu, pa še čisto brezvezna prtljaga je to. A če bi šli v Grčijo, Italijo…. bi tudi zraven vlekli meso in prehrano….?

lp,

N.

Ali lahko na Hrvaškem plačuješ tudi z zeleno Piko?

v Mercator centirh ja. Sem lani v Novem Gradu plačalo v m.centru.

Hrvatje k nam v SLO ne smejo voziti nicesar..mi pa na HR lahko, se vedno smo in nikoli ni bilo nic..le ce te dobijo ti pa vzamejo ja, ti pa ne delaj neke panike in v bodoče dobro poslušaj kaj govorijo po radiu!!!

ja, vrnili so se iz hravške v slo in zato so jih pregledali..ko so sli iz slo na hrvasko pa jim nihce ni premetaval avta, mislim baba zmesana kako lahko delas tako paniko in vse v en kos..jaojao

tako je bilo do zdaj in bo tudi v naprej..praviloma pa se po zakonu mesa in podobnih zdelkov, rož, zivali…ne sme voziti cez mejo brez dokumentov…prodaja…

Ampak vsako leto hodimo skoraj vsak vikend cez, vedno imam vso hrano, še nikoli ni bilo nic…pa so videli..ampak kljub vsemu vedno hrano damo cist spredaj v prtlaznjik, nato cunje in ko vprasa je kaj za prijavo, ne, gremo na dopust in ce bi slucajno zacel premetavat prtlaznjik in nasel hladilno torbo, bi rekli kaj se ne sme, hrana je za nas…in potem cakas kaj bo…se vedno gres lahko na drugi mejni prehod, vsaj mi.

zakaj, ker mi ni vseeno kaj jemo, in ne ti spet ena izmed mnogih nekaj tralala, prav ves od kje je meso po mercatorjih ja…hvala lepa. jemo tisto zakar vem, da je zdravo in dobro in po nasem okusu, torej vozim vse dol.

meni pa ni jasno, zakaj še vedno tiščite na Hrvaško na dopust??????

Zato, ker je pri nas premalo avto-kampov, nekateri imamo prikolice na Hrvaškem, navajeni smo hoditi na Hrvaško, na Hrvaško smo hodili že v bivši Jugoslaviji, zakaj bi navade spreminjali, in tam nam je všeč.
Ti navedem še kakšen razlog???
Saj, kdor ne želi na morje na Hrvaško, gre lahko drugam, kdo mu pa brani.

Aja, sem pozabila, da Hrvaška nima trgovin….
Še čudno, da vsako leto ne pomre na tisoče Hrvatov z zastrupitvijo ali drugimi oblikami bolezni, zaradi slabe oskrbe s prehrano…..

lp,

N.

predlagam napisal:

> tako je bilo do zdaj in bo tudi v naprej..

To sploh ni nujno. Menda ja veš, da lahko (katerakoli) država povsem po svoji volji odloča o uvozu in izvozu? No, ja, če seveda ni članica kakšne carinske unije, na primer.

New Report

Close