Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek začasno bivališče

začasno bivališče

Kako ga urediš? Potrebuješ soglasje lastnika?

Prijaviš ga na upravni enoti. Potrebuješ pa najemno pogodbo, če si najemnik, ali pa dokazilo o lastništvu nepremičnine, če si lastnik stanovanja, kjer se prijavljaš. Če pa ne gre za najem, recimo, da stanuješ pri fantu, pa soglasje (vseh) lastnikov nepremičnine.

Potrebuješ registrirano najemno pogodbo.

Je potrebno tudi narediti nove dokumente ali veljajo dokumenti s stalnim bivališčem?

Na dokumentih mora biti stalno bivališče. Dobiš pa na upravni enoti potrdilo o prijavi začasnega bivališča in ga je pametno dati nekam, da ga imaš vedno pri sebi. Recimo zraven osebne izkaznice v denarnico.

Tako je. Vendar to potrdilo velja le eno leto.

Začasno bivališče lahko urediš samo v primeru, da ne boš na tem naslovu dalj kot 6 mesecev.

ZANIMA ME, ČE BI PRI FANTU HOTELA PRIJAVITI STALNO BILVALIŠČE, PA MI NJEGOVI STARŠI KOT LASTNIKI NEPREMIČNINE NE BI HOTELI DATI SOGLASJA, ALI BI SE V PRIMERU POROKE S FANTOM TO KAJ SPREMENILO? BI ŠE VEDNO POTREBOVALA SOGLASJE NJEGOVIH STARŠEV?? NEKATERI SO MNENJA, DA ŠE VEDNO, DRUGI DA NE…KAKO JE S TEM??

LEP POZDRAV

A to pa ne drži. Jaz sem na tem naslovu, kjer sem si prijavila začasno bivališče že 2 leti in sem si začasno bivališče podaljšala (odšla sem po novo potrdilo), ker velja le eno leto.

v vsakem primeru potrebuješ soglasje lastnika, če si poročen ali ne! brez dovoljenja lastnikov se nikamor ne moreš prijavljat!!!

Meni so tako povedali na upravni enoti, ko sem se hotela začasno prijavit.

Kaj ga serjejo na tvoji upravni enoti :)) Sem pa že tudi sama opazila, da je marsikaj odvisno tudi od tega, na katerega naletiš. Jaz sem recimo morala prinesti na upravno enoto registrirano pogodbo, šele potem sem lahko prijavila začasno bivališče. Moji mami je pa zadoščala neregistrirana.

New Report

Close