Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 7 mesečnik in nočno hranjenje

7 mesečnik in nočno hranjenje

Mi lahko katera svetuje kako naj mu vsaj 1 dojenje ponoči ukinim.
Sem poskušala, da ga podojim samo malo 3 min, a se tako razburi, da je joj. Sem ga poskušala samo nosit, mi zaspi na rokah, a ga lahko nosim eno uro, ko pa ga bom hotla odložit v posteljo se takoj zbudi, če pa je sit ni problema. Ga položim v posteljo in spi. Hrani se ob 1h ali 1.30 in ob 4h ali 4.30. Čez dan imava 2 polna gosta obroka in 5x se dojiva.
Če je pomembno ima čez 8 kg.

Kakšno mnenje, kajti moj prvorojenec je od 5 meseca spal brez hranjenja od 20h do 8h zjutraj.

premalo goste hrane in preveč dojenja! daj mu še en gosti obrok, dojenje pa zmanjšaš tako, da mu enostavno ne daš več! pomisli, punca, da se ti bo lahko tako dojil v nedogled, kmalu boš šla nazaj v službo in boš zmogla dva nočna hranjenja? sej zdej me bojo zagovornice dojenje pojedle (pa ne mislit, da odklanjam dojenje, daleč od tega), samo tako ne gre. pa tudi to mislim, da sta 2 nočna dojenja samo stvar razvajenosti, ne pa lakote. tako velik otrok že lahko prespi celo noč.

Tudi jaz 7-mesecev starega hranim enako kot ti. Pač še ni toliko zanimanja za gosto hrano. Tja do desetega meseca bo že malo več goste pojedel, pa bo ponoči manj jedel, skoraj gotovo! Če ne, bom pa poskusila takrat z lončkom vode kak obrok dojenja ukiniti.

Pri meni je pomagal večerni obrok na žlico, gres, polenta,…

No, pri meni pa ni pomagalo NIČ. Sem ga lahko cel dan filala, pa za večerjo da je komaj hodil z gosto hrano pa se je enako zbujal kot da ne bi nič večerjal. Dajmo času čas in pustimo odprto mišljenje da so otroci različni.

LP

Tudi jaz sem se zbujala vsake dve uri pri teh mesecih. So me strašili naj neham, da bo slabše. Pa naj ga pustim jokat. Sem ga enkrat res. Je jokal tri ure skupaj, nasledni dan sem si rekla, da se tega ne grem. Počasi je sam nehal. Pri 14 mesecih sem ga odvadila, pa je prej zmeraj na ziziki visel. Ti ga kar hrani, če ti ni prewtežko. Bo minilo.

LP Neja

jst sm pa postopoma odnehala s nočnim hranjenjem tako da sem jo malo z dudo pogolfala. Ko je začela jokat sem ji dala dudo.Res je da sem to delala kar nekaj časa 14 dni ali tri tedne nekaj takega, ampak je pomagalo. Vsake tolko je res še jedla pol je pa kar naenkrat spala celo noč.

Mogoče pa ga črviči od goste hrane. Nekateri, ki so prej spali celo noč, ko preidejo na gosto hrano se začno zbujati. Verjetno je to posledica navajanja na gosto hrano. Nekateri si želijo samo malo več bližine materinih prsi, ker so čez dan manj dojeni. Lahko dojenčku izraščajo zobje. Veliko je lahko vzrokov. Ti se nič ne obremenjuj. Sedaj si še na porodniški pa čez dan nadoknadi kako urico spanja. No naj ti bo v tolažbo. Mi imamo 8 mesečnika pa se v povprečju dojiva ponoči 4x. Tudi pri prvi je bilo tako in je trajalo nekako do 17 meseca potem pa se kar naenkrat ni hotela več dojiti.
Se boš spomnila čez 15 let, ko bo najstnik prvič šel zvečer ven in potem vse petke in svetke ne boš spala vse do njegove osamosvojitve.
Potrpi čez enih 30 let bo že bolje.

New Report

Close