Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek norice pod plenicami

norice pod plenicami

Moja 7-mesečna hči ima norice. Ima ogromno izpuščajev, ki se zdaj k sreči že počasi sušijo, problem je edino pod plenico. Par pik je postalo kar krvavih, kljub temu, da jo imam kar naprej odvito. Uporabljam bombažne plenice, da bolje diha, čez dan večinoma kar brez prekrivnih hlačk. Enkrat sem poskusila s papirnato plenico, pa je bilo po dveh urah bistveno slabše…

A mislite, da bi lahko namazala s kakšno kremo? Pomislila sem na Bepanten.
Ali mi ostane samo zračenje in previjanje vsako uro in čakanje, da preboli? Na obrazu so pike že skoraj v redu, na trebuhu bolj tako, tako, pod plenico pa obup… Ima katera kakšno idejo?

Že v naprej hvala…

No mi smo imeli zlo podoben primer
pomagalo je bepanten in pa bivši jekoderm-ribje mazilo

pri nas je zlo pomagalo pa seveda čim več brez pleničk samo v bombažnih hlačkah

držim pesti da bo bolje

mater so bogi tile mali otročički

MOja hči je imela celo ritko in luliko posejano z noricami. ker je pravila, da jo boli, sem jo mazala s hladilnim mazilom. Norice so se lepo pozdravile kljub temu.

Mi smo jih preboleli ravno prejšni teden. No pod plenico so ostale tri zelo velike z rdečim kolobarjem okrog. Sem klicala v ZD, kjer mi je pediater rekel, da so se okužile z bakterijo in je potrebno mazati z AB bivacin, če ga imam slučajno doma bo kar o.k. No po treh dneh so tudi te grde šli..
lp

Najboljše, da jo imaš doma čim več samo v hlačkah ali pa celo nago. Plenice pa, kakršnekoli, čim manj.

Moj sin je končal na infeksijski z infektom kože. Je bilo zelo hudo. 40 vročine in grozljivi antibiotiki… Preden začneš mazati se moraš! pogoviriti s pediatrom!

Hvala vsem, saj je kar naprej nagica, pa kar ni nič boljše…
Bom poklicala še pediatrinjo.

New Report

Close