Naivka – posodila gsm – dobila cuden klic
Danes sem enemu fantu v mestu posodila gsm. In je hitro natipkal en sms (kolikor vem je pisalo, da mu je crknu mobi in da gre tjapatja).
Naceloma verjamem, da so ljudje predvsem dobri in do sedaj se se nisem glih ornk motila. Ampak danes sem pa potem postala malo sumnicava in sem iz previdnosti telefon kar sklopila.
In potem sem ga sele sedaj vklopila in zagledam neodgovorjen klic:
+905327856XXX
Me je kar streslo. Da sem tako naivna namreč. Sicer pa – kaj bi to lahko bilo?
Sloncek
A je to bilo v LJ? In a je fant imel šilt-kapo, daljše lase in mu manjka kak zob? Ta si pogosto mora “sposodit” mobitel, eni moji kolegici je na ta način ukradel kartico oz. tisti čip… pa še več podobnih zgodb je z njim povezanih… celo meni je enkrat zatrjeval, naj mu posodim, ker je reees nujno, pa mi je k sreči intuicija velevala pravilno! Ni dobro biti naiven…
+90 bi morala biti turcija in sicer iz turkcell mobilne cifre , ampak to itak nima veze ker ne placas ti (ce si v slo).
http://kropla.com/city_turkey.htm
A med poslanimi sporocili se vidis njegov sms? tam lahko pogledas komu je poslal SMS, ampak pomojem se brezveze sekiras
Slonček, nikoli več ne dajaj svojega mobitela v roke ljudem. To te lahko stane marsikaj.
Najmanj, kar je, je to, da ti bo nekdo nabil stroške – bodisi s klicanjem v tujino bodisi s tem, da si bo na tvoj račun napolnil predplačniški mobitel, kar se enostavno naredi s sms-om.
Najhujše, kar je, je pa to, da bo nekdo v tistih parih minutah uporabil tvoj mobitel za kaznivo dejanje in se lahko posledično znajdeš celo na sodišču.
Če mene kdo prosi za mobitel, takoj rečem, da ga iz rok ne dam in naj mi pove številko in koga naj pokličem in kaj naj mu rečem. En fant enkrat je to naredil brez obotavljanja, en drug pa je drugič mečkal sto let in iskal neke številke po ruzaku, da sem prepričana, da je bil njegov originalni namen vse prej kot pošten, če bi mu jaz dala mobitel v roke.
Kdor je res v stiski, mu bo prav figo mar, ali pokliče on ali pa ti. Tisti, ki se jim pa ob pojasnilu, da jim mobitela ne daš, vidno povesi nos, ti je pa lahko jasno, da so imeli nekaj za bregom.
Kako ste res naivni,
potem boste jokcali in stokcali, da je račun na koncu megalomanski.
Ker je tip recimo napolnil svoj mobi račun z vašo naivno pomočjo.
Kaj pa če bi enostavno povlekel črto – mobija ne bi več bilo….
Mobija se nikoli ne da iz rok. Navsezadnje se laho vse živo tudi plačuje z mobijem.
Če tip rabi pomoč – mu rečeš – povej kam naj kličem in kaj naj rečem – če si že tako prijazen. Sicer nič.
Janis napisal:
> Če mene kdo prosi za mobitel, takoj rečem, da ga iz rok ne dam
> in naj mi pove številko in koga naj pokličem in kaj naj mu
> rečem. En fant enkrat je to naredil brez obotavljanja, en drug
> pa je drugič mečkal sto let in iskal neke številke po ruzaku,
> da sem prepričana, da je bil njegov originalni namen vse prej
> kot pošten, če bi mu jaz dala mobitel v roke.
Zelo dobra ideja.